Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δημοπράτηση του κόμβου Κ2 Μυτιλήνης – Θερμής
Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η δημοπράτηση του ισόπεδου οδικού κόμβου Κ2 που θα συνδέσει τη Βόρεια Παράκαμψη Μυτιλήνης με την εθνική οδό Μυτιλήνης – Θερμής, στην περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.160.000 ευρώ με Φ.Π.Α., το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020» και περιλαμβάνει εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών οδοποιίας (χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλισης), καθώς και όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών (ηλεκτροφωτισμού).
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
Εγκρίθηκαν έργα οδοποιίας σε Μύκονο και Πάρο
Δύο νέα έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 150.000 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη Μύκονο και την Πάρο , προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη πραγματοποιήσει διαγωνισμούς για το επαρχιακό οδικό δίκτυο των δύο νησιών, και συγκεκριμένα για έργα προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ στην Πάρο και 2.700.000 ευρώ στη Μύκονο. Όπως έχει ενημερώσει η Περιφέρεια, υπάρχει δικαστική διένεξη μεταξύ των συμμετεχουσών εταιρειών και αναμένεται η λύση της προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα.