Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Νέος κινητήρας υψηλής απόδοσης από την Volvo Trucks

Η Volvo Trucks παρουσιάζει έναν νέο κινητήρα για το εμβληματικό της φορτηγό FH16. Με ισχύ έως και 780 Hp και 3800 Nm, ο νέος κινητήρας 17 λίτρων μπορεί να ανταπεξέλθει και στις πλέον απαιτητικές μεταφορές με άνεση, ενώ προσφέρει και εξαιρετική οικονομία καυσίμου και αντοχή. Ο νέος κινητήρας είναι πιστοποιημένος να λειτουργεί με βιοκαύσιμα.

Η συνεχής οδήγηση με υψηλή ταχύτητα και με βαριά φορτία μπορεί να αποτελεί πρόκληση, αλλά όχι με τον νέο κινητήρα 17 λίτρων Euro 6 της Volvo που δίνει ισχύ στο φορτηγό Volvo FH16. Ο νέος κινητήρας αναπτύχθηκε για να αναλάβει τις πλέον απαιτητικές μεταφορικές εργασίες και διαθέτει τρία επίπεδα ισχύος: 600 ίππων, 700 ίππων και 780 ίππων. Τα επίπεδα ροπής έχουν αυξηθεί στα 3000 Nm, 3400 Nm και 3800 Nm στην κορυφαία έκδοση. Τα υψηλότερα επίπεδα ισχύος και ροπής μεταφράζονται σε ταχύτερη απόκριση του κινητήρα, καλύτερη ικανότητα οδήγησης, μέγιστη παραγωγικότητα και βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

«Είμαι περήφανος που παρουσιάζω τον νέο μας κινητήρα. Είναι πραγματικά ένα αριστούργημα και το αποτέλεσμα τεχνικού σχεδιασμού παγκοσμίου επιπέδου. Η έκδοση 780 είναι ο ισχυρότερος κινητήρας στον κλάδο. Όταν ανεβαίνετε σε απότομες ανηφόρες με μέγιστα φορτία, δεν θέλετε να κολλήσετε λόγω έλλειψης ροπής και ισχύος. Γι’ αυτό έχουμε επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές μας στο να κάνουμε τον κινητήρα D17 πολύ ισχυρό, αξιόπιστο και με καλή απόκριση. Για τους πελάτες μας, αυτό μεταφράζεται σε γρηγορότερη διεκπεραίωση των εργασιών τους με βελτιωμένη οικονομία καυσίμου», λέει ο Marcos Weingaertner, Product Manager της Volvo Trucks.

Ο κινητήρας D17 είναι εξοπλισμένος με έναν μόνο αποδοτικό στροβιλοσυμπιεστή που ενισχύει την απόκριση του κινητήρα και βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης. Ο πρωτοποριακός πατενταρισμένος σχεδιασμός κυματοειδών εμβόλων της Volvo βελτιστοποιεί την καύση και μειώνει τις εκπομπές ρύπων, ενώ το νέο σύστημα ψεκασμού εξασφαλίζει κορυφαία οικονομία καυσίμου και η αυξημένη μέγιστη πίεση κυλίνδρου συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην υψηλή απόδοση.

Η ισχύς στο βαλβιδόφρενο σε όλο το εύρος στροφών έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στην εξαιρετική απόκριση του κινητήρα. Αυτό επιτρέπει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων και έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη φθορά στα τακάκια των φρένων και στα δισκόφρενα, ενώ είναι πιο αποτελεσματική στην κατηφόρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads