Ξεκινά έργο επέκτασης και αναβάθμισης του λιμένα Μαντουδίου

Συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, του Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτη και του Δήμαρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτη, πραγματοποιήθηκε χθες, στο λιμάνι του Μαντουδίου.

Αφορμή ήταν η έναρξη των εργασιών, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας και της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Γ΄ΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού  10.000.000€.

Αντικείμενο του έργου είναι η συνέχιση της κατασκευής του λιμένα, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη. Ειδικότερα προβλέπεται:

  • Κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του προσήνεμου μόλου Π2-Π3 μήκους 220μ περίπου με το ακρομόλιο προστασίας του.
  • Κατασκευή του παραλιακού κρηπιδώματος Κ2-Κ3, μήκος 110μ περίπου.
  • Αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου σε συνέχεια και του μικρότερου ειδικού για το σκοπό αυτό έργου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, ξεκινούμε την κατασκευή ενός έργου προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μετατρέψει το λιμάνι του Μαντουδίου σε μια ακόμη κύρια “πύλη” εξόδου προς το Αιγαίο.

»Πρόκειται για ένα απόλυτα στρατηγικό έργο, το οποίο σχεδιάστηκε πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης με προοπτική να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου, μέσω του τουρισμού και όχι μόνο».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Το λιμάνι Μαντουδίου μπαίνει στο πιο σημαντικό στάδιο αναβάθμισης του, με την εκκίνηση της Γ’ φάσης επέκτασης που θα το καταστήσει πιο ασφαλές, πιο λειτουργικό, πιο φιλικό προς τους χιλιάδες επιβάτες που ήδη το επιλέγουν στην έξοδο τους προς Σποράδες.

»Η επέκταση του προσήνεμου μόλου μήκους 220 μ. και η θωράκιση του από τους ισχυρούς κυματισμούς που δέχεται από το Αιγαίο, θα μας επιτρέψουν να ξεκλειδώσουμε τον αναπτυξιακό και στρατηγικό χαρακτήρα του λιμένα Μαντουδίου τόσο για την περιοχή όσο και για την Εύβοια κατ’ επέκταση.

»Μέσα στις πρώτες μας εργασίες, η ασφαλτόστρωση του προβληματικού τμήματος που συνδέει το λιμάνι με τον κεντρικό οδικό μας άξονα, δίνοντας άμεσα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των επιβατών».

Ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Σπύρος Γεροντίτης δήλωσε: «Συμπράττουμε και πάλι με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Εύβοιας. Ο λιμένας Μαντουδίου έχει ήδη δείξει τις προοπτικές του και με την ολοκλήρωση αυτού του έργου προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ θα “θωρακιστεί” και θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο».

Ελέγξτε επίσης

Χαιρετισμός του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου κατά την υποδοχή της αμαξοστοιχίας «Connecting Europe Express»

Την αμαξοστοιχία «Connecting Europe Express» καλωσόρισε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης …

Τα Περιοδικά μας