Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑειφορίαΤΙΤΑΝ: Νέο συ...

ΤΙΤΑΝ: Νέο συσκευασμένο τσιμέντο με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα      

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ παρουσίασε πρόσφατα το συσκευασμένο ποζολανικό τσιμέντο νέας γενιάς, ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο ξεχωρίζει για το χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα. Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός του έως και 25% σε σχέση με το συμβατικό τσιμέντο που παράγει ο Όμιλος, τοποθετεί το προηγμένο αυτό προϊόν στην πρωτοπορία των «πράσινων» τσιμέντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που διαθέτει ο ΤΙΤΑΝ.

Ειδικά για τις κατασκευές στην Ελλάδα, το νέο τσιμέντο αποτελεί μια ιδανική λύση, καθώς η αυξημένη περιεκτικότητά του σε ποζολάνη βελτιώνει σημαντικά την ανθεκτικότητα του σκυροδέματος. Οι πιστοποιήσεις του περιλαμβάνουν σήμανση CE, Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), ενώ -λόγω των υψηλών περιβαλλοντικών επιδόσεών του- κατατάσσεται στην κατηγορία Α+, σύμφωνα με το καινοτόμο σύστημα αξιολόγησης VESTA™ του Τιτάνα.

Τα προϊόντα νέας γενιάς, όπως το ποζολανικό αυτό τσιμέντο, σηματοδοτούν τη συστηματική πρόοδο του Ομίλου προς την πορεία επίτευξης του φιλόδοξου στόχου του για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Η παραγωγή του συνδυάζεται με τις σημαντικές επενδύσεις του Τιτάνα στα εργοστάσιά του, καθώς και σε ορυχείο ποζολάνης, που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Οι πωλήσεις του συσκευασμένου ποζολανικού τσιμέντου, τύπου CEM IV/B (P-W) 32,5 R, ξεκίνησαν μέσα στο Νοέμβριο, ενώ από τη νέα χρονιά θα διατίθεται και χύδην. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 50 και 25 κιλών, σε όλη την Ελλάδα, μέσω δικτύου συνεργαζόμενων εμπόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads