ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ: Με επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ υλοποιεί την πράσινη στρατηγική του

Ολοκληρώνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο συνολικό επενδυτικό πλάνο απανθρακοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας του ομίλου «Ηρακλής», με την επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ για έργα πράσινης καινοτομίας που έχουν στόχο τη συνεχή μείωση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (EU Green Deal).

Το περιβαλλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα 2017 – 2020 αποτελεί ορόσημο για την αναβάθμιση της περιβαλλοντικής απόδοσης του εργοστασίου του Βόλου, καθώς μέσω αυτού του προγράμματος βελτιώνεται περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εργοστασίου.

Έχοντας ήδη πετύχει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ανά τόνο παραγόμενου τσιμέντου κατά 8,8% το διάστημα 2017 – 2019, συνεχίζει να μειώνεται η χρήση ορυκτών καυσίμων, υποκαθιστώντας 29% των ορυκτών καυσίμων από βιομάζα και εναλλακτικά καύσιμα (2019).

Ο όμιλος «Ηρακλής» προτίθεται να συνεχίσει το περιβαλλοντικό επενδυτικό του πρόγραμμα με σημαντικές επενδύσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ, για έργα όπως είναι η εγκατάσταση υβριδικού φίλτρου και συστήματος τροφοδοσίας φυσικού αερίου (2010), η κάλυψη των αποθηκών πρώτων υλών τσιμέντου (2012) και η εγκατάσταση συστήματος μείωσης εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) (2017).

Έτσι εξασφαλίζονται βιώσιμες λύσεις, ειδικά για την ορθολογική διαχείριση και την εκτροπή από την ταφή υλικών που δύνανται να αξιοποιηθούν ενεργειακά.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Ρυθμιζόμενα Τεχνικά Επαγγέλματα: Παραμένουν ακόμη «κλειστά»;

* Του Νίκου Ι. Γαβαλάκη, Senior Advisor του Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας, ΣΕΒ Στόχος …