Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΈργα ΥποδομώνΜε εντατικούς...

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Στα μέσα Ιανουαρίου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τα εργοτάξια του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Μετά την ενημέρωση για την πορεία του έργου στις εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ για να επιθεωρήσουμε  εκ νέου  τις εργασίες προόδου ενός εμβληματικού οδικού έργου, αυτού της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους περίπου 75 χιλιομέτρων. Η συνολική πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει πλέον το 30% και εκτιμούμε ότι το ποσοστό ολοκλήρωσης θα διαμορφωθεί στο 50% μέχρι τον Ιούνιο ενώ θα υπερβεί το 75% στο τέλος του έτους. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται, όπως έχουμε δεσμευτεί, μέσα στο 2025» και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση υλοποιεί, με συνέπεια, ένα ακόμη εμβληματικό έργο, με σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, αναγκαίο για την οδική ασφάλεια των διαδρομών στη Δυτική Πελοπόννησο. Αυτό το έργο, μαζί με την παράδοση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία σε λίγες ημέρες, την ολοκλήρωση σημαντικού τμήματος του Ε65 σε λίγους μήνες, και τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο έτος, συνιστούν συλλογικά ορόσημα επιτυχίας για το 2024. Η χώρα αναπτύσσεται, αναβαθμίζεται, ισχυροποιείται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads