Ανωράτος Χρήστος: «Η υπευθυνότητα και η τεχνογνωσία είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της εταιρείας»

Με παραπάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μηχανολογικής στεγανοποίησης, η εταιρεία «HPS Ανωράτος Χρήστος & Σία Ε.Ε.» βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίας του χώρου προσφέροντας ποιοτικές λύσεις με μια ευρεία γκάμα προϊόντων.

Συνέντευξη στο Γιώργο Μουσλή

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «HPS Ανωράτος Χρήστος & Σία Ε.Ε.» κ. Χρήστος Ανωράτος μιλάει στο περιοδικό «Εργοταξιακά Θέματα» για την ιστορία της εταιρείας, αναλύει τα πλεονεκτήματά της και δίνει τον παλμό ενόψει της έκθεσης Ergo.tec για τα μηχανήματα έργων.

– Αρχικά θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την εταιρεία σας, για το πότε ιδρύθηκε και για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται.

– Έχοντας εμπειρία και τεχνογνωσία για πάνω από 15 χρόνια στο χώρο της μηχανολογικής στεγανοποίησης, θεώρησα το 2005 ότι ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή να ιδρύσω τη δική μου εταιρεία στο Δυτικό Τομέα Αττικής. Έτσι ιδρύθηκε εκείνη τη χρονιά η εταιρεία με το διακριτικό τίτλο «Hydraulic & Pneumatic Sealing» (H.P.S) στην περιοχή Ασπροπύργου, με δραστηριότητα τα στεγανά συστήματα για υδραυλικούς και πνευματικούς κυλίνδρους, καθώς και τις τσιμούχες των αξόνων περιστροφής.

Το 2006 επεκτείναμε τις δραστηριότητές μας με αντικραδασμικές βάσεις και κόπλερ μετάδοσης, καθώς και με την κατασκευή ποικίλων ελαστικών και πλαστικών εξαρτημάτων μηχανολογικής χρήσης.

Το 2010 και με την είσοδο του αδερφού μου Ανωράτου Βασίλη ως οικονομικού αναλυτή, η εταιρεία μετονομάστηκε σε «HPS Ανωράτος Χρήστος & Σία Ε.Ε.». Έχοντας προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρείες, ο Βασίλης έθεσε σταθερές βάσεις στον οικονομικό και οργανωτικό τομέα, κάτι που είχε θετικό αντίκτυπο και οδήγησε την εταιρεία σε ανοδική πορεία.

– Ποια θεωρείτε πως είναι τα πλεονεκτήματα της «HPS Ανωράτος Χρήστος & Σία Ε.Ε.» σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

– Η υπευθυνότητα, η τεχνογνωσία, η ευελιξία, η ποικιλία, η σταθερή ποιότητα, καθώς και η διαθεσιμότητα των προϊόντων, μας καθιστούν ιδανικό συνεργάτη για τον σύγχρονο επαγγελματία που απαιτεί υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και προϊόντων.

Ρωτώντας τους πελάτες μας, δεχόμαστε την κριτική τους και προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό έχει θετική απήχηση στις συνεργασίες μας, και συχνά λαμβάνουμε την επιβράβευση των πελατών μας.

– Η εταιρεία σας διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων που απευθύνονται στη βαριά βιομηχανία, στη ναυτιλία, στον χωματουργικό τομέα και όχι μόνο. Θα θέλατε να αναφερθείτε και στους οίκους που εκπροσωπείτε;

– Η υδραυλική και πνευματική στεγανοποίηση είναι σοβαρή υπόθεση για εμάς. Σημαίνει χιλιάδες κωδικούς, εκατοντάδες προφίλ και διαφορετικά υλικά προϊόντων, που είναι αδύνατο να καλυφθούν από έναν προμηθευτή. Ξεκάθαρα, επιλέγουμε τους προμηθευτές μας πρωτίστως με βάση την ποιότητα.

Πρώτη επιλογή μας είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο μας, η «Freudenberg – NOK», τα προϊόντα της οποίας χρησιμοποιούνται ως πρώτη τοποθέτηση από τους κατασκευαστές γνήσιου εξοπλισμού (Original Equipment Manufacturer [ΟΕΜ]) στα περισσότερα μηχανήματα που έχουν υδραυλικά συστήματα: σε σκαπτικά, γερανούς, σπαστήρες μαζών, γεωτρύπανα κ.ά.

Στον κατασκευαστικό τομέα διαθέτουμε στεγανά υψηλής ποιότητας σε CNC από την Merkel Xpress, προσαρμοσμένες λύσεις στεγανοποίησης από γνήσια προφίλ, καθώς και υλικά Freuderberg που χρησιμοποιούνται στη σειρά παραγωγής, προσφέροντας γρήγορες παραδόσεις και μέγιστη ευελιξία.

– H εταιρεία σας εδρεύει στον Ασπρόπυργο. Πώς μπορείτε να καλύπτετε από εκεί τις ανάγκες πελατών σας που βρίσκονται μακριά από την Αθήνα;

– Η εταιρεία το έχει καταφέρει αυτό έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργατών στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας –και όχι μόνο.

Μάλιστα, επειδή το αντικείμενό μας και ειδικά αυτό της μηχανολογικής στεγανοποίησης απαιτεί μεγάλη τεχνογνωσία και πολύ μεγάλη ποικιλία –καθώς υπάρχουν πάνω από 25 χιλιάδες ετοιμοπαράδοτοι κωδικοί– έχουμε δώσει προσοχή στη συνεχή εκπαίδευση των τεχνικών μας, ώστε κάθε επαγγελματίας να έχει άμεσα την καλύτερη δυνατή λύση.

Είμαστε πλέον στην εποχή που όλα τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς και όλοι μας θέλουμε να έχουμε άμεσα το προϊόν και τη λύση· αυτό το αφουγκραζόμαστε και κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.

Οπότε, το μέλημά μας είναι να εξυπηρετούνται αυθημερόν οι πελάτες που επισκέπτονται το κατάστημά μας, και την επόμενη κιόλας μέρα οι πελάτες από την υπόλοιπη χώρα, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς.

– Τα τελευταία δύο χρόνια η πανδημία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα παγκοσμίως. Κατά πόσο επηρεαστήκατε από αυτήν;

– Ευτυχώς εμείς δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο πρόβλημα! Δώσαμε μεγάλη σημασία στις συνθήκες εργασίας και στα μέτρα ασφαλείας του προσωπικού μας, και μέχρι στιγμής όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν! Έχουμε την τύχη να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους και μέσα στην πανδημία οι κλάδοι στους οποίους απευθύνεται ο μεγαλύτερος κύκλος των εργασιών μας, δηλαδή οι τεχνικές εταιρείες, τα μηχανουργεία, η ναυτιλία και η βιομηχανία, οπότε τελικά όλα πήγαν καλά για εμάς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ένα κύμα αυξήσεων από τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό. Προσπαθούμε να απορροφήσουμε κάποιο ποσοστό, όσο είναι δυνατόν, ώστε να μην αυξηθούν δραματικά οι τιμές για τους πελάτες μας.

Ένα ακόμα πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η μεγάλη καθυστέρηση από Ευρωπαίους συνεργάτες μας στις παραδόσεις εμπορευμάτων. Οπότε προσπαθούμε να αναπληρώσουμε την αποθήκη μας το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε επενδύσει σε νέες επιλεκτικές συνεργασίες και πιστεύουμε ότι από τα μέσα του 2022 θα τα έχουμε καταφέρει και τελικά θα έχουμε βγει κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση.

–Υπάρχουν νέα προϊόντα που λανσάρετε στην αγορά αυτή την περίοδο;

– Από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε πιστοί σε 12 κατηγορίες προϊόντων, τις οποίες μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα μας www.hp-seales.gr. Παρακολουθούμε λοιπόν τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά για οτιδήποτε καινούργιο αφορά αυτές τις 12 κατηγορίες μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο αντικείμενό μας, αυξάνουμε τη διαθεσιμότητα των προϊόντων μας, εμπλουτίζουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας και φροντίζουμε ώστε να έχουμε πλήρη γκάμα και να είμαστε ένα βήμα μπροστά, πριν μας το ζητήσουν οι πελάτες μας!

 

– Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας σας;

– Βασικοί μας στόχοι είναι: α) να συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και με ομαδικότητα, β) να επενδύουμε στο προσωπικό μας παρέχοντάς του δυνατότητες εξέλιξης και ακόμα καλύτερες συνθήκες εργασίας, γ) να ενισχύουμε τις παλιές συνεργασίες μας και δ) να αναζητούμε νέες.

Χωρίς ευχαριστημένους συνεργάτες και καλό εργασιακό κλίμα, δεν μπορεί καμία εταιρεία να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία.

Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να εξασφαλίσουμε νέες και κατάλληλα διαμορφωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, που να πληρούν τεχνικά όλες τις απαιτήσεις μας, να μας εξασφαλίζουν επαρκή αποθέματα, να διασφαλίζουν ακόμα καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας, καθώς και να εγγυώνται την καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πελάτες μας.

Τέλος, στόχος μας είναι να μεταδίδουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στους συνεργάτες μας μέσω και μίας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας B2B Website, απ’ όπου να διαθέτουμε ευκολότερα τα προϊόντα μας.

 -Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που είχε παγώσει η αγορά εξαιτίας της πανδημίας, η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» επιστέφει δυναμικά στο χώρο των εκθέσεων, διοργανώνοντας την 1η διεθνή έκθεση «Ergo.tec» για τα μηχανήματα έργων. Πιστεύετε πως το συγκεκριμένο γεγονός θα συνεισφέρει στην αναπτυξιακή πορεία που έχει πάρει ο κατασκευαστικός κλάδος; Θα θέλατε να απευθύνετε ένα μήνυμα ενόψει της έκθεσης;

– Φυσικά και πιστεύω στη συνεισφορά της έκθεσης στον κλάδο μας! Και είναι αξιέπαινη οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσω της οποίας μπορούμε να συνυπάρξουμε και να γνωριστούμε με ανθρώπους του κατασκευαστικού κλάδου!

Ύστερα από πολλά δύσκολα χρόνια, ο κατασκευαστικός κλάδος έχει την ευκαιρία να προβληθεί μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία θα βάλει το δικό της λιθαράκι στην ανάπτυξή του. Και πιστεύω ότι ο κλάδος μας θα καταφέρει να κρατήσει ρυθμούς ανόδου για πάνω από μία πενταετία.

Όσον αφορά τη δική μας συμμετοχή στην έκθεση, πιστεύουμε ότι εκτός από εμάς, θα επωφεληθούν και αρκετοί επισκέπτες του περιπτέρου μας. Γνωρίζοντάς τους, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι έχουμε την άμεση λύση που χρειάζονται σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα μηχανήματά τους, σε οποιοδήποτε έργο σε όλη την Ελλάδα, ώστε να εξοικονομήσουν χρήμα και χρόνο!

Όλοι έχουμε να κερδίσουμε από την Ergo.tec! Συμμετέχοντες και επισκέπτες!

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Χρόνης Ακριτίδης: «Η Αθήνα δεν συγκρίνεται με καμία άλλη πρωτεύουσα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» μιλά για την υπάρχουσα κατάσταση των κτιρίων στο …

Τα Περιοδικά μας
WordPress Ads