Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τις 5 Απριλίου οι εργασίες για την «Άρση επικινδυνότητας καταπτώσεων πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα».
Σύμφωνα και με τις σχετικές εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η υλοποίηση του έργου εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Απριλίου προκειμένου το Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου να έχουν παραδοθεί προς χρήση και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Η πορεία υλοποίησης των εργασιών
Σήμερα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες διάτρησης των βράχων των πρανών, με την παρουσία επί τόπου του έργου, καθημερινά τριών συνεργείων με αντίστοιχα διατρητικά μηχανήματα και η τοποθέτηση των απαραίτητων αγκυρίων. Παράλληλα, εξελίσσονται οι εργασίες απομάκρυνσης των ασταθών βραχωδών σχηματισμών από ειδικευμένο συνεργείο. Σε κάθε τμήμα των πρανών, όπου ολοκληρώνονται οι προαναφερθείσες εργασίες, ακολουθεί η τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος από επιπλέον συνεργείο που είναι επιτόπου του έργου καθημερινά, όπως συμβατικά προβλέπεται.
Η παράλληλη αυτή εξέλιξη των εργασιών, αποσκοπεί στην ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών έως την 23/4/2021, όπως ήταν και ο αρχικός χρονικός προγραμματισμός, ώστε να αποδοθούν και τα δύο ρεύματα του δρόμου στην κυκλοφορία.
Τονίζεται ότι, έχει προβλεφθεί, έως την οριστική ολοκλήρωση των παραπάνω συμβατικά προβλεπομένων εργασιών, την 23/4/2021, η παράλληλη επέμβαση στα υπάρχοντα στηθαία ασφαλείας και σε υπάρχοντα φωτιστικά σώματα στην περιοχή εξέλιξης των προαναφερθέντων εργασιών και η αποκατάσταση αυτών, ώστε η διέλευση των οχημάτων και χρηστών του δρόμου να καταστεί λειτουργική και ασφαλής.

