Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Παρουσίαση KIBO CABINS: Προκατασκευασμένοι οικίσκοι για εργοτάξια

 

Κάθε εργοτάξιο χρειάζεται οικίσκους τόσο για την αποθήκευση εξοπλισμού όσο και για την προστασία του προσωπικού από τις ανεπιθύμητες εξωτερικές συνθήκες. Η Kibo Cabins είναι μια εταιρεία που εδώ και 25 χρόνια εξειδικεύεται στην κατασκευή και συντήρηση τέτοιων οικίσκων.

 

Η «Kibo – Γ. Γλεντός Α.Β.Ε.Ε.» βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται από το 1997 στο χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής μεταλλικών προκατασκευασμένων οικίσκων τόσο για επαγγελματική όσο και για ιδιωτική χρήση.

Συγκεκριμένα, η έδρα της βρίσκεται 9ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης στη Σίνδο, όπου στεγάζεται και το εργοστάσιο παραγωγής.

Οι κατασκευές της εταιρείας είναι υψηλής αισθητικής, έχουν απαράμιλλη αντοχή στον χρόνο και εργονομική κατασκευή και χρησιμοποιούνται ήδη σε πολλούς τομείς εφαρμογών. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να στηρίζονται στα ελάχιστα δυνατά σημείασε περίπτωση ανώμαλου εδάφους, (Rough Terrain Cabins), κάτι που οφείλεται στη μεγάλη στατική επάρκεια του σκελετού τους.

Οι πολύπλευρες εφαρμογές με τις οποίες ασχολείται το προσωπικό της εταιρείας, η ειδική τεχνογνωσία του αλλά και η επένδυση σε προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, καθιστούν την εταιρεία κορυφαία στην κατασκευή προκατασκευασμένων μεταλλικών οικίσκων. Άλλα αντικείμενα δραστηριότητας της Kibo – Γ. Γλεντός Α.Β.Ε.Ε.  είναι:

– Χώροι γραφείων

– Σχολικές αίθουσες

– Εγκαταστάσεις μηχανημάτων

– Φωτοβολταϊκά πάρκα

– Φυλάκια συμβατικά

– Αλεξίσφαιρα.

 

Οι οικίσκοι

 

Ο εργοταξιακός οικίσκος είναι απαραίτητος σε κάθε τεχνικό έργο, ανεξαρτήτως του μεγέθους του έργου. Κάποτε ένας εργοταξιακός οικίσκος αποτελούσε πολυτέλεια. Ένα παλιό κοντέινερ ίσως να ήταν αρκετό για να αποθηκευτούν με ασφάλεια τα σχέδια του έργου σε μεγάλα ρολά.

Σήμερα όμως, με την τεχνολογία των μικρών φορητών υπολογιστών, των pads και των έξυπνων τηλεφώνων (smart phones) με την τεράστια υπολογιστική ικανότητα, είναι δυνατό εργασίες που γινόντουσαν παλιά στο γραφείο, να ολοκληρώνονται τώρα στο εργοτάξιο.

Συνεπώς, ο εργοταξιακός οικίσκος δεν παρέχει μόνο προστασία από τις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά είναι ένας απόλυτα λειτουργικός χώρος για εργασία γραφείου, συναντήσεις κλπ.

Η Kibo Cabins A.E. κατασκευάζει στη Θεσσαλονίκη τους οικίσκους Libretto σε διαστάσεις 2,40mx6,00m και τους προσφέρει στα εργοτάξια με τρεις τρόπους, που είναι οι εξής:

  1. Πώληση
  2. Ενοικίαση
  3. Πώληση και επαναγορά (sell back).

Πολλές τεχνικές εταιρείες στην Ελλάδα αναγνωρίζουν και αξιοποιούν το μοντέλο Libretto, το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρεία Kibo, μια καλή και οικονομική λύση.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο είναι:

  • Ασφάλεια και προστασία από τις καιρικές συνθήκες.
  • Αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων.
  • Καλύτερες συνθήκες οργάνωσης.
  • Βελτίωση του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου.
  • Αμεσότητα μεταξύ του σχεδιασμού και της κατασκευής.

Από τεχνική πλευρά, ο οικίσκος Libretto είναι εξολοκλήρου γαλβανισμένος και στεγανός στο νερό και στη σκόνη. Διαθέτει ισχυρό μεταλλικό σασί που του δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεται εύκολα με γερανό οπουδήποτε.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού περισσότερων οικίσκων για μεγαλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα, καθώς και δυνατότητα δημιουργίας εξωτερικής σκιαζόμενης επιφάνειας, που είναι πολύ χρήσιμη τόσο για τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Τέλος, στην περίπτωση μεγάλων έργων υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας διώροφων συγκροτημάτων. Το εργοτάξιο ήταν και είναι πάντοτε ένας χώρος προκλήσεων για μηχανικούς και τεχνικούς.

Οι εργοταξιακοί οικίσκοι Libretto προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας και βοηθούν όλους τους εργαζόμενους σε κάθε έργο να γίνουν πιο αποδοτικοί.

Η «Kibo – Γ. Γλεντός Α.Β.Ε.Ε.» είναι εγγεγραμμένη στο Εμποροβιομηχανικό και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, καθώς επίσης και στο Σύνδεσμο Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος [Σ.Ε.Β.Ε.]. Κατέχει κωδικό κατασκευαστή του NATO (NCAGE CODE-G1954) και τα προϊόντα της είναι κατοχυρωμένα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, και στο Office for Harmonization in the Internal Market (OHIM) για τον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads