ΜΠΕΤΟΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΒΕΕ: Παραγωγή σκυροδέματος υψηλής αντοχής

Η εταιρεία «Μπετόν Ευστρατίου ΑΒΕΕ» ειδικεύεται στην παραγωγή σκυροδέματος για απαιτητικές εφαρμογές, λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 64 χρόνια και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

 

Η εταιρεία «Μπετόν Ευστρατίου ΑΒΕΕ» ξεκίνησε την πορεία της τη δεκαετία του ’50, όταν ο Ανδρέας Ευστρατίου μαζί με τους γιους του Ευάγγελο, Νικόλαο και Αθανάσιο ίδρυσε μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής προϊόντων τσιμέντου. Με εργαλεία και χειροκίνητα μηχανήματα κατασκεύαζε τσιμεντόλιθους, σωλήνες, σκαλοπάτια μωσαϊκού κ.ά. Τα προϊόντα αυτά και κυρίως οι τσιμεντόλιθοι κατασκευάζονταν ανά τεμάχιο με ένα και μόνο καλούπι, και για την παραγωγή τους απαιτούνταν το σύνολο του εργατικού δυναμικού.

Το 1969 η βιοτεχνία μεταφέρεται και εγκαθίσταται σε ιδιόκτητη έκταση 20 στρεμμάτων και αναπτύσσει μαζική παραγωγή των προϊόντων της, με πιο σύγχρονο (για τα δεδομένα της εποχής) εξοπλισμό. Εκεί ξεκίνησε να παράγει νέα προϊόντα, όπως πλάκες πεζοδρομίων, τσιμεντοσωλήνες αποχέτευσης, τσιμεντοσωλήνες καλωδίων ΟΤΕ, κράσπεδα πεζοδρομίων κλπ.

Σήμερα η εταιρεία μετράει πλέον 65 χρόνια πορείας στον κλάδο των κατασκευών.

 

Προϊόντα και υπηρεσίες

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος του 2016, η εταιρεία παράγει όλες τις συνθέσεις σκυροδέματος C16/20, C20/25,C25/30 και C30/35, ενώ έχει δυνατότητα παραγωγής ειδικών συνθέσεων σκυροδέματος όπως είναι σύνθεση για σκυροδέτηση στην θάλασσα, εκτοξευόμενο μπετόν (gunite), μπετόν οπλισμένο με ατσάλινες ίνες κλπ. Τα οχήματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία «Μπετόν Ευστρατίου» είναι ιδιωτικής χρήσης, και αυτό επιτρέπει καλύτερη εξυπηρέτηση για τον τελικό πελάτη. Επίσης έχουν προστεθεί στη λίστα νέα προϊόντα για τον κλάδο των κατασκευών, όπως ατσάλινες ίνες, μονωτικά καλούπια διογκωμένης πολυστερίνης και προϊόντα ειδικών εφαρμογών σκυροδέματος.

 

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

 

Η διαχείριση των αποβλήτων αδρανών υλικών ήταν πάντοτε ένα ζήτημα που απασχολούσε τις εταιρείες παραγωγής σκυροδέματος. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει σύστημα επεξεργασίας αποβλήτων αδρανών υλικών, καθώς και σύστημα ανακύκλωσης νερού για επαναχρησιμοποίηση στην πλύση των μηχανημάτων αλλά και στην παραγωγή σκυροδέματος.

Η απόρριψη των αδρανών γίνεται σε ειδικές δεξαμενές, ενώ έπειτα γίνεται ο διαχωρισμός των αδρανών με υπερχείλιση και απομακρύνεται η λάσπη για να στεγνώσει και να διατεθεί προς ανακύκλωση.

 

Εταιρικοί στόχοι

 

Σύμφωνα με την «Μπετόν Ευστρατίου ΑΒΕΕ», επί μια σκληρή δεκαπενταετία κρίσης επλήγησαν βαριά όλες οι εταιρείες του κλάδου, σε σημείο που αρκετές αναγκάστηκαν να κλείσουν, και σε αυτό συνέβαλε η έλλειψη δημόσιων έργων επί δεκαετίες. Σήμερα όμως, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το περιβάλλον φαίνεται να αλλάζει, καθώς η περιφέρεια έχει μεγάλη ανάγκη από έργα και επενδύσεις.

Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, πριν τα χρόνια της κρίσης η «Μπετόν Ευστρατίου» κατείχε την 4 θέση ανάμεσα στις καλύτερες του κλάδου στη Θεσσαλονίκη, και αυτό βοήθησε να κρατήσει μια σταθερή πορεία.

Οι στόχοι και τα σχέδια της εταιρείας «Μπετόν Ευστρατίου ΑΒΕΕ» στο νέο περιβάλλον που φαίνεται να εξελίσσεται με αρκετά γοργούς ρυθμούς είναι να συμμετέχει ενεργά, με μεγαλύτερη ένταση και νέες συνεργασίες στα μεγάλα έργα που αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ανάπτυξη τόσο της ίδιας όσο και των πολλών συνεργατών της.

 

Ελέγξτε επίσης

ΜB CRUSHER: Διαλογή υλικών σε λίγα απλά βήματα

Πώς τα περιστροφικά κόσκινα MB Crusher μπορούν να διευκολύνουν στην ανάκτηση των αποβλήτων εκσκαφών και …

Τα Περιοδικά μας
WordPress Ads