Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜετρό Θεσσαλο...

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πραγματοποιήθηκε η τελική υπογραφής της σύμβασης λειτουργίας και συντήρησης

Το Μετρό σηματοδοτεί τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στον συγκοινωνιακό χάρτη και την καθημερινή ζωή των πολιτών της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης λειτουργίας και συντήρησης του έργου με την ανάδοχο κοινοπραξία, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο εργοτάξιο του σταθμού «Αγία Σοφία», παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εγκαινιάζουμε ένα χειροπιαστό έργο», ανέφερε ο κ. Ταχιάος, στέλνοντας το μήνυμα ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης εισέρχεται στην τελική ευθεία. Προσέθεσε δε, ότι η ανάθεση της λειτουργίας σε ιδιωτική εταιρεία είναι προϊόν μιας γενναίας πολιτικής απόφασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. «Θέλουμε να μας παραδώσουν ένα Μετρό άρτιο, το οποίο θα είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη», σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, τονίζοντας ότι τη λειτουργία του Μετρό πρέπει, πρωτίστως, να διέπει η ασφάλεια.

Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε, επίσης, στην επικείμενη έναρξη των εργασιών για την Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο (Flyover), υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια ριζική αλλαγή της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς των πολιτών, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να διακρίνεται από υπευθυνότητα.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός Υποδομών ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου για το Mετρό Θεσσαλονίκης. «Mοιράζομαι μαζί τους τη χαρά πως, επιτέλους, αυτό που στους περισσότερους κάποια στιγμή είχε αρχίσει να φαντάζει απίστευτο, πλέον γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads