Guido Azzolin :«Η καινοτομία των προϊόντων αποτελεί το δυνατό σημείο της εταιρείας»

Για πάνω από 20 χρόνια η ιταλική εταιρεία MB S.p.A προσφέρει πολύ μεγάλη γκάμα από κατοχυρωμένους με διπλώματα ευρεσιτεχνίας κάδους θραύσης και αξεσουάρ για εκσκαφείς, φορτωτές ολίσθησης και εκσκαφείς όλων των μεγεθών, με εκτεταμένη καινοτομία και ισχυρή ανάπτυξη.

 

Σε μία εποχή όπου οι άνθρωποι παγκοσμίως ανησυχούν για το τι θα συμβεί στο μέλλον και αναρωτιούνται πώς θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο και με φειδώ τους διαθέσιμους πόρους, η εταιρεία MB που ιδρύθηκε και εδρεύει στην Ιταλία «απαντά» με καινοτόμες λύσεις.

Με προϊόντα υψηλής ποιότητας, η MB έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά μέσω διεθνών θυγατρικών με κέντρα logistics που βρίσκονται σε διαφορετικές ηπείρους. Παράλληλα διαθέτει και ένα εκτεταμένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων και υποστήριξης σέρβις σε όλο τον κόσμο. Η συνεχής δέσμευση για ικανοποίηση των πελατών και για βελτίωση των αποτελεσμάτων, καθώς και ο προσανατολισμός στη συνολική ποιότητα, είναι οι αξίες που η MB επιδιώκει από την ίδρυσή της.

Το δυνατό σημείο της εταιρείας είναι η καινοτομία των προϊόντων της, κάτι που έχει αναγνωριστεί και της έχει αποφέρει πολλά διεθνή βραβεία σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις.

Ιδιαίτερα ο κάδος θραύσης MB –ο οποίος συνδυάζει τη μέγιστη παραγωγικότητα με την ορθολογική και οικονομική χρήση των φυσικών πόρων–  δημιουργήθηκε για να αποτελέσει έναν οικονομικό και καινοτόμο τρόπο επαναχρησιμοποίησης των άχρηστων υλικών, μειώνοντας το κόστος μεταφοράς και απόρριψής τους. Αποτελεί μία πιο ευέλικτη προσέγγιση σε σχέση με τους δαπανηρούς σταθερούς και κινητούς θραυστήρες και τις εγκαταστάσεις διαλογής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους εργοτάξιο, τόσο σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες όσο και σε αστικές περιοχές.

Για την μέχρι τώρα δημιουργική πορεία της MB S.p.A., καθώς και για τις προοπτικές της, μιλά στα «Εργοταξιακά Θέματα» ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Guido Azzolin.

 

– Πότε ιδρύθηκε η ΜΒ και ποια ήταν τα βασικά ορόσημα στην εξέλιξή της μέχρι σήμερα;

– Η MB ιδρύθηκε το 2002, αλλά έχει τις ρίζες της σε οικογενειακή επιχείρηση με περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας στη θραύση, στις εκσκαφές και στα έργα οδοποιίας.

Η εταιρεία είναι υπερήφανη για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει και το οποίο βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, για να παρέχει προϊόντα που θα υπερβαίνουν τις ανάγκες των πελατών.

Οι πελάτες μας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας και είμαστε αποφασισμένοι να διατηρούμε μονάδες παραγωγής που θα κάνουν τη δουλειά τους ευκολότερη και πιο αποδοτική.

Για το λόγο αυτό διαθέτουμε οκτώ υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο και έναν εκθετικά αυξανόμενο αριθμό καναλιών διανομής.

 

– Ποια είναι τα στοιχεία που συνέβαλαν στη διεθνή αναγνώριση της εταιρείας;

– Κατασκευάζουμε όλες τις μονάδες μας εξολοκλήρου στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά και εξαρτήματα. Κι αυτό δεν είναι απλώς μια επιλογή· είναι μια αναγκαιότητα, καθώς προερχόμαστε από τον τομέα του εμπορίου και  γνωρίζουμε ότι οι διακοπές λειτουργίας πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος.

Αυτή η πολιτική είναι εμφανής σε όλες τις μονάδες μας και έχει αναγνωριστεί πολλές φορές η θετική συμβολή της.

 

– Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΜΒ;

– H ευελιξία είναι το βασικό χαρακτηριστικό των μονάδων της MB Crusher, καθώς κατασκευάζουμε εξαρτήματα που μπορούν να λειτουργήσουν με οποιαδήποτε μάρκα μηχανήματος φορέα, σε διάφορους τομείς.

Ακούμε τι χρειάζονται οι πελάτες και βρίσκουμε μαζί τη λύση που θα απλοποιήσει τη δουλειά που ακολουθεί.

 

– Πώς διαφοροποιούνται τα δικά σας μηχανήματα και αξεσουάρ από τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών; Γιατί να επιλέξουν οι κατασκευαστές μηχανήματα της ΜΒ;

– Τα δικά μας προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγονται οι διακοπές λειτουργίας και να ελαχιστοποιούνται τα απόβλητα. Κάθε φορά που τα μηχανήματα δεν λειτουργούν –είτε επειδή χρειάζονται συντήρηση ή επισκευή είτε επειδή υπάρχει έλλειψη υλικών– η επιχείρηση χάνει χρήματα.

Οι μονάδες MB Crusher, λοιπόν, βοηθούν στην αποφυγή όλων αυτών των καταστάσεων. Είναι σχεδιασμένες με κεντρικά σημεία λίπανσης τα οποία διευκολύνουν τη συντήρηση στο εργοτάξιο, ενώ έχουν στιβαρή κατασκευή ώστε να εξασφαλίζουν απόδοση σε κάθε κατάσταση λειτουργίας, επιτρέποντας την επεξεργασία υλικών που βρίσκονται τριγύρω αντί να περιμένουν παραδόσεις.

Βραχυπρόθεσμα οι μονάδες MB Crusher βοηθούν τις εταιρείες που τις χρησιμοποιούν να κερδίζουν περισσότερα.

 

 

– Έχει επηρεαστεί η εταιρεία σας και γενικά ο ιταλικός κατασκευαστικός κλάδος από την παγκόσμια οικονομική κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης των τιμών των υλικών;

– Είναι ένα θέμα που απασχολεί τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ιταλία. Οι φυσικοί πόροι είναι περιορισμένοι, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει ανάγκη για νέες υποδομές.

Εξυπηρετούμε εταιρείες που καλούνται να βρουν εναλλακτικές λύσεις και να επαναχρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα απόβλητα.

Το εξάρτημα MB Crusher προσφέρει τη δυνατότητα ανάκτησης υλικών, απλοποιώντας παράλληλα την εφοδιαστική και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος. Πρόκειται για μια έξυπνη επιλογή!

 

– Πώς παρακολουθείτε τις εξελίξεις στον κλάδο σας; Συμμετέχετε σε εκθέσεις και σεμινάρια;

– Πριν από την πανδημία παρακολουθούσαμε πάνω από 45 εκδηλώσεις κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Τώρα, μετά από δύο χρόνια απομόνωσης, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ξανά!

 

– Ποια είναι τα σχέδια ανάπτυξης της ΜΒ για το μέλλον;

– Η ιστορία μιλάει ξεκάθαρα. Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε εδώ που είμαστε, και δεν θα επιβραδύνουμε ποτέ. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο διανομής που μας επιτρέπει να ικανοποιούμε γρήγορα τις απαιτήσεις πελατών σε όλο τον κόσμο, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στα επόμενα χρόνια.

 

 

 

BOX

Η MB S.p.A. συνεργάζεται με κορυφαίες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες. Επικοινωνήσαμε μαζί τους, και οι εκπρόσωποί τους μας μίλησαν για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη μέχρι τώρα συνεργασία τους με την ιταλική εταιρεία.

 

MY IONIAN GROUP

Γεώργιος Βασιλείου, κατασκευαστής

«H συνεργασία μας με τη MB S.p.A ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν προμηθευτήκαμε το σπαστήρα BF 90 που προσαρμόζεται σε τσάπα CAT 329 LN. Είναι ιδανικός για το βραχώδες περιβάλλον του νησιού όπου δραστηριοποιούμαστε, καθώς θρυμματίζει πέτρες και χαλίκι. Μας έχει διευκολύνει κατά πολύ, τόσο ως προς την εξοικονόμηση χρόνου όσο και ως προς την ποιοτική απόδοση της δουλειάς μας».

 

  • Ο όμιλος «My Ionian» είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων στο Μεγανήσι του Ιονίου, όπου ολοκληρώνει έργα μεγάλης κλίμακας.

 

Φώτο για το μηχάνημα που χρησιμοποιούν εδώ:

https://www.mbcrusher.com/en/id/products/crusher-buckets/bf-90.3

 

ΓΙΑΣΙΡΑΝΗΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

Iάκωβος Γιασιράνης

«Η εταιρεία μας προμηθεύτηκε τον κάδο θραυστήρα BF 120.4 της MB Crusher. Η συνεργασία μας με την εταιρεία ήταν άψογη, καθώς υπήρξε πολύ εξυπηρετική και πρόθυμη να μας βοηθήσει σε όποια απορία είχαμε ή σε ό,τι ανταλλακτικό χρειαστήκαμε. Με τον συγκεκριμένο κάδο αποφεύγουμε τα έξοδα μεταφοράς των αδρανών υλικών, αφού ανακυκλώνονται, και πλέον μας γίνονται χρήσιμα απευθείας εντός εργοταξίου, όποτε τα χρειαζόμαστε. Έτσι εξοικονομούμε χρόνο και χρήματα».

 

  • Η εταιρεία «Γιασιράνης Χωματουργικά», με έδρα στον Αρχάγγελο Ρόδου, δραστηριοποιείται σε χωματουργικές εργασίες πάσης φύσεως, όπως είναι εκσκαφές, κατεδαφίσεις, εκβραχισμοί, διαμορφώσεις – καθαρισμοί οικοπέδων, αποχετευτικά έργα κλπ.

 

φωτο για το μοντέλο που χρησιμοποιούν εδω:

https://www.mbcrusher.com/en/id/products/crusher-buckets/bf-120.4

 

 

 

ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΟΕ

Γεώργιος Ναυπλιώτης, ιδιοκτήτης της εταιρείας

 

«Η συνεργασία μας με την MP ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν προμηθευτήκαμε το σπαστήρα ΜΒ 90, τον οποίο χρησιμοποιούμε σε έργα οδοποιίας, λιμενικά έργα και έργα ανακύκλωσης αδρανών υλικών. Στη Νάξο όπου δραστηριοποιούμαστε, υπάρχουν απαιτητικά γρανιτικά πετρώματα, και η απόδοση του σπαστήρα είναι εξαιρετική.

»Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται το ότι είναι εύχρηστος και δεν απαιτεί άδεια χρήσης σε λατομεία, γεγονός που διευρύνει το φάσμα των εργασιών μας. Όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία MB βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί μας, έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση χρειαστούμε σε ό,τι αφορά το μηχάνημα».

 

  • Η «Ναυπλιώτης Γεώργιος & Υιοί Ο.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Τσελέπης» διατηρεί την έδρα της στη Νάξο και δραστηριοποιείται σε ασφαλτικές εργασίες παντός τύπου, σε χωματουργικές εργασίες και σε μεταφορές σε ολόκληρο το νομό Κυκλάδων.

 

φωτο μηχανήματος εδω:

https://www.mbcrusher.com/en/id/products/crusher-buckets/bf-90.3

Ελέγξτε επίσης

Χρόνης Ακριτίδης: «Η Αθήνα δεν συγκρίνεται με καμία άλλη πρωτεύουσα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» μιλά για την υπάρχουσα κατάσταση των κτιρίων στο …

Τα Περιοδικά μας
WordPress Ads