Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιώργος Στασι...

Γιώργος Στασινός: αρχίζει ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων

Γιώργος Στασινός: αρχίζει ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων

Την έναρξη εγγραφών  μηχανικών στην πλατφόρμα ελεγκτών και της λειτουργίας του νέου ηλεκτρονικού συστήματος το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, δίνοντας το μήνυμα ότι αρχίζει ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων, έργο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το ΤΕΕ σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και τα συναρμόδια Υπουργεία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στο 3ο Συνέδριο «Green Deal Greece 2023», που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με θέμα:  «Η Ανθεκτικότητα υποδομών και περιοχών, σήμερα και αύριο: προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, για τον πράσινο μετασχηματισμό»

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός τόνισε τη σημασία της Ανθεκτικότητας στις κατασκευές και στο σχεδιασμό υπογραμμίζοντας  «την ανάγκη όχι μόνο να αντιμετωπίζουμε γρήγορα τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών αλλά να προλαμβάνουμε και να προετοιμαζόμαστε σωστά και συνολικά». Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε ότι: «Σε ό,τι σχεδιάζουμε πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης». O Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι: «Η πολιτική για το κλίμα πρέπει να επιστρέψει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας» ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην κυβέρνηση ότι «εξαγγέλλει αλλά δεν υλοποιεί».

Ειδικότερα, ο κ. Στασινός επεσήμανε την ανάγκη εμπέδωσης μίας αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής κουλτούρας στη χώρα, με σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων, προκειμένου να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη.

Όπως επισήμανε :«πριν σχεδιάσουμε νέα έργα, που χρειάζονται, ας κάνουμε τα υπάρχοντα να δουλεύουν σωστά. Με ξεκάθαρες αρμοδιότητες και σύστημα παρακολούθησης».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ: «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις προκλήσεις με συνολικό σχεδιασμό και έργα ουσίας. Για να συμβεί αυτό πρέπει να λύσουμε δύο βασικά ζητήματα: Αφενός ο δημόσιος τομέας να σχεδιάζει, να επιβλέπει και να πληρώνει εγκαίρως. Και αφετέρου ο ιδιωτικός τομέας να υλοποιεί με ταχύτητα και ποιότητα».

Και πρόσθεσε, ότι «μπορούμε να βαδίσουμε αυτήν την πορεία των επόμενων ετών με έναν κοινό προορισμό: Να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει ή σχεδιάζονται, να εξυπηρετηθούν οι στόχοι προσέλκυσης επενδύσεων, να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, να μειωθεί η ταλαιπωρία και οι αδικίες στη δικαιοσύνη και τη φορολογία». Τόνισε την ανάγκη δίκαιων αμοιβών, εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού για την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και για την προώθηση ανάλογων δράσεων και πολιτικών.

«Σας καλώ λοιπόν, τουλάχιστον για τα επόμενα λίγα χρόνια, να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και να συνεργαστούμε», δήλωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads