Δ. Λαρισαίων : Ξεκινάει έργο 11,7 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου

Η ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας, ένα ακόμα πολύ μεγάλο έργο του Δήμου Λαρισαίων παίρνει το δρόμο της υλοποίησης μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 11,7 εκατ. ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται με 10 εκατ. από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τα υπόλοιπα 1,7 εκατ ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν σε διάφορα τμήματα του εσωτερικού δακτυλίου, με συνολικό εμβαδό παρεμβάσεων 100.000 Μ2 οδοστρώματος και πεζοδρομίων (57.500 Μ2 στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 42.500 Μ2 στην Τάκη Τσιόγκα) .

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην Ηρώων Πολυτεχνείου, οι παρεμβάσεις ανακατασκευής της αφορούν  τμήμα μήκους 1,6 χλμ και ειδικότερα από την οδό Καρδίτσης, έως την οδό Κουτσίνα, στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου. Στο τμήμα αυτό πέραν της ανακατασκευής πεζοδρομίων και οδοστρώματος, προβλέπεται και η κατασκευή δυο κυκλικών κόμβων, στη συμβολή της Ηρώων Πολυτεχνείου με την Φαρσάλων και την 23ης Οκτωβρίου. Επίσης προβλέπεται απαλλοτρίωση ακινήτων στο τμήμα από Καρδίτσης έως Φαρσάλων, για τη διάνοιξη της οδού σε πλήρες πλάτος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό , οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου και μετά την έγκριση των εργοταξιακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων,  στις οδούς Βόλου και 23ης Οκτωβρίου (από τις σιδ. γραμμές έως την οδό Αιόλου) και στο τμήμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου που είναι απαραίτητο για την κατασκευή του 1ου κυκλικού κόμβου του έργου στη συμβολή της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου με την οδό Βόλου.

Το έργο θα υλοποιηθεί τμηματικά, με στόχο να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην κίνηση των οχημάτων, ενώ το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια περίπου.

 

Ελέγξτε επίσης

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου έργα ασφαλτόστρωσης στο Κολωνάκι

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της πόλης, που προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στο κέντρο …

Τα Περιοδικά μας
WordPress Ads