Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

CORAL A.E.: Πετρελαιοειδή προϊόντα υψηλών προδιαγραφών

Η εταιρεία Coral δραστηριοποιείται στον τομέα των πετρελαιοειδών προϊόντων και προσπαθεί να αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες της, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών της.

 

Τον Ιούνιο του 2010, η Motor Oil απέκτησε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Shell στην Ελλάδα. Μετά την εξαγορά η Shell Hellas Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1926, μετονομάστηκε σε Coral Α.Ε. Με δίκτυο 800 πρατηρίων που δραστηριοποιούνται με το εμπορικό σήμα Shell, η εταιρεία έχει μερίδιο άνω του 22% και κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 300 άτομα.

 

Τομείς δραστηριότητας

 

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι η διανομή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων (όπως είναι βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά) μέσω του δικτύου των πρατηρίων της, ενώ παράλληλα καλύπτουν και τον εμπορικό τομέα, τα χημικά, καθώς και τη ναυτιλία.

H Coral συμμετέχει κατά 100% στις εταιρείες «Ερμής Α.Ε.Μ.Ε.Ε.» και «Μυρτέα Α.Ε.» οι οποίες εκμεταλλεύονται πρατήρια, στην «Coral Products and Trading» η οποία ασχολείται με την εμπορία πετρελαιοειδών, καθώς και στην «Coral Innovations A.E.» η οποία έχει ως αντικείμενο το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών. Επίσης η εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 37,5% στην εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών «Rapi A.E.» και με ποσοστό 49% στην εταιρεία εμπορίας αεροπορικών καυσίμων «Shell & MOH Aviation Fuels A.E.».

Η Coral από το 2017 έχει διεισδύσει και στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου μέσω της θυγατρικής «Coral Energy Products Cyprus Limited», η οποία διαθέτει 37 πρατήρια (απ’ τα οποία τα 23 είναι ιδίας λειτουργίας της εταιρείας), ενώ στρατηγικός στόχος της είναι η απόκτηση και λειτουργία 50 πρατηρίων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παρομοίως, η Coral δραστηριοποιείται από το 2018 στην αγορά της Σερβίας μέσω της θυγατρικής «Coral SRB d.o.o Beograd», η οποία λειτουργεί 9 πρατήρια με το σήμα Shell. Επίσης τον Ιανουάριο του 2021 η Coral ξεκίνησε τη δραστηριότητά της και στην κροατική αγορά, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας Apios, διαθέτοντας πλέον 29 πρατήρια. Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2021 η Coral Fuels Dooel Skopje, θυγατρική της Coral A.E., ξεκίνησε τη λειτουργία των δύο πρώτων πρατηρίων καυσίμων στη Βόρεια Μακεδονία με το εμπορικό σήμα Shell, ενώ το 2022 προχώρησε στο άνοιγμα ενός νέου πρατηρίου στην πρωτεύουσα της χώρας.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία έχει ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα loyalty της αγοράς, με 1 εκατομμύριο ενεργά μέλη και 21 χρόνια λειτουργίας. Το allSmart.gr έχει εδραιωθεί ως ένα loyalty marketplace, προσφέροντας περισσότερα από 40.000 διαφορετικά προϊόντα από εκατοντάδες κατηγορίες, καλύπτοντας έτσι μία ευρεία γκάμα αναγκών και προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα δωρεάν παραλαβής από 500+ πρατήρια Shell.

Η καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, αλλά και αυτή των συνεργατών της, χαρακτηρίζεται από την απαρέγκλιτη τήρηση των γενικών επιχειρησιακών αρχών και του κώδικα δεοντολογίας, που στοχεύουν μεταξύ άλλων:

  • Στην εφαρμογή της αρχής της αειφόρου ανάπτυξης.
  • Στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.
  • Στη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός διαρκούς προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αφουγκράζεται τα σύγχρονα αιτήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Για την εταιρεία, ο στόχος για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση σε πολύ υψηλό επίπεδο, επιδιώκεται σε όλες τις δραστηριότητες και μεταλαμπαδεύεται στην κοινωνία με κάθε τρόπο.

Μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκών αλλαγών στον ενεργειακό τομέα, η εταιρεία εξελίσσεται σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σταδιακά το πρατήριο του μέλλοντος, παρέχοντας πολλαπλές υπηρεσίες και προϊόντα στον καταναλωτή.

Το 2022 συνεχίστηκε η τοποθέτηση ηλεκτροφορτιστών σε πρατήρια πόλεως, εκτός από αυτά των αυτοκινητοδρόμων που έχουν ήδη τοποθετηθεί από το 2020. Έτσι δίνεται  η δυνατότητα στους πελάτες της εταιρείας να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε 92 συνολικά πρατήρια σε όλη την χώρα, μέσω της πλατφόρμας incharge. Το 2022 προστέθηκαν στο δίκτυο νέες εγκαταστάσεις υγραερίου, ανεβάζοντας σε 95 το σύνολο των πρατήριων που διαθέτουν Autogas και λειτουργούν για λογαριασμό της ίδιας εταιρείας.

Η στρατηγική της Coral A.E. είναι να αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες της, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών και να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads