Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣπουδαία διάκ...

Σπουδαία διάκριση για την Spanos Group

H σειρά συγκροτημάτων παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος Ecobatch που κατασκευάζει η Spanos Group, γίνεται η πρώτη παγκοσμίως που αποκτά Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος EPD. Ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Οδυσσέας Σπανός αναφέρθηκε στην δέσμευση της εταιρείας σε ότι έχει να κάνει με την αειφόρο ανάπτυξη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σπανού:

«Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική επιλογή της Spanos και βασική αξία που διέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων μας,. Αντιλαμβανόμαστε τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος τόσο ως αναγκαιότητα για υπευθυνότητα, όσο και ως επιχειρηματική ευκαιρία. H δέσμευσή μας στην αειφόρο ανάπτυξη αντανακλάται στις αρχές μας, καθοδηγεί τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και χαρακτηρίζει απόλυτα τη νέα προϊοντική σειρά συγκροτημάτων παραγωγής σκυροδέματος Ecobatch.»

Η περιβαλλοντική συνείδηση και η βιωσιμότητα στις κατασκευές, αποτελούν βασικά στοιχεία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και εξειδικεύονται συχνά στις ετήσιες περιβαλλοντικές εκθέσεις των κατασκευαστικών εταιριών. Τa EPD των συγκροτημάτων παραγωγής σκυροδέματος της Spanos, συμβάλουν πλέον καθοριστικά όχι μόνο στην αξιόπιστη και ακριβή αποτύπωση του ανθρακικού αποτυπώματος, αλλά και στην έμπρακτη μείωση αυτού.

Προκειμένου να αποκτήσει EPD για τα συγκροτήματά σκυροδέματος που παράγει, η Spanos Group σε συνεργασία με την συμβουλευτική εταιρία Envirometric, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα προστασίας περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, δημιούργησε τους αντίστοιχους διεθνείς Κανόνες Κατηγορίας Προϊόντος (PCR) στα πλαίσια του EPD International.

H επιλογή ενός προηγμένου συγκροτήματος παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος Ecobatch από τη Lafarge, μέλος του Ομίλου Ηρακλής, επαληθεύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των συγκροτημάτων παραγωγής σκυροδέματος της Spanos. Η πρότυπη αυτή μονάδα, που αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως με Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος EPD, έχει εγκατασταθεί στο Ελληνικό για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του έργου. Το εμβληματικό “The Ellinikon” υλοποιείται με πρότυπο τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ επιδιώκει να λειτουργεί ως υπόδειγμα μεγάλου “πράσινου έργου”.

Το Ecobatch είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος με σημαντική εξοικονόμησης ενέργειας και βελτιωμένη παραγωγικότητα, σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο από την Spanos Group. Ενσωματώνει υψηλή εμπειρία και βαθιά τεχνογνωσία 30 ετών, και αποτελεί το πιο προηγμένο συγκρότημα της αγοράς με αυξημένη παραγωγικότητα, μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση ανά παραγόμενο m3 ετοίμου σκυροδέματος και το μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα στο στάδιο του σχεδιασμού και της κατασκευής του, ενώ διαθέτει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον OBI με αριθμό 1010334. Τέλος η σειρά διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις (κινητές, ημι-κινητές, σταθερές) και με παραγωγική δυναμικότητα από 65 m3/h έως 175 m3/h.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads