ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Το «πράσινο» φως για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης στην Αίγινα

Ξεκινούν τα έργα ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Άγιος Νεκτάριος» της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ

 Το «πράσινο» φως για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης στην Αίγινα, σε Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων « ο Άγιος Νεκτάριος» της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής εργολαβικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την ανάδοχο εταιρεία.

Ειδικότερα προβλέπεται η ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση μη χρησιμοποιούμενου κτηρίου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και βρίσκεται εν μέρει στον καταργημένο οικισμό Αγ. Παρασκευής και εν μέρει στον καταργημένο οικισμό Κάμπος – Μύλοι Αιγίνης.

Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.047.080,00 € και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στις εργασίες προβλέπεται η δημιουργία μονόκλινων και δίκλινων δωματίων, καθιστικών χώρων, τραπεζαρίας, κουζίνα, χώρους προσωπικού και υγιεινής, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με σεβασμό προς τους δύο ευρισκόμενους Ιερούς Ναούς.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αίγινας, καθώς στο νησί δεν υπάρχει άλλο κτίριο, ιδιωτικό ή δημόσιο, που να λειτουργεί ως Μ.Φ.Η. και να μπορεί να εξυπηρετεί ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού.

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

«Άνθρωπος 4.0»: Το νέο βιβλίο του Δημητρίου Λακασά, CEO της Olympia Electronics

«Άνθρωπος 4.0» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του CEO της Olympia Electronics A.E., κ. Δημητρίου …

Τα Περιοδικά μας