Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΜB CRUSHER: Διαλογή υλικών σε λίγα απλά βήματα

Πώς τα περιστροφικά κόσκινα MB Crusher μπορούν να διευκολύνουν στην ανάκτηση των αποβλήτων εκσκαφών και κατεδάφισης μετατρέποντας τα βαρέα μηχανήματά  σε κινητό κέντρο ανακύκλωσης. Μία από τις μεγαλύτερες επιπλοκές στην ανακύκλωση είναι τα μικτά υλικά. Ανάμεικτα είδη υλικών είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν, επειδή πρέπει πρώτα να διαχωριστούν για να επεξεργαστούν αποτελεσματικά και στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιηθούν.

Κατά την ανακύκλωση των αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων, η διαλογή τους είναι μια σημαντική διαδικασία, η οποία συνίσταται στη λήψη των αποβλήτων και το διαχωρισμό τους σε πολλαπλές κατηγορίες ή στο διαχωρισμό των μικτών υλικών ανά τύπο.

Μπορεί να γίνει χειρωνακτικά, αλλά παίρνει πολύ χρόνο. Εναλλακτικά, τα υλικά μπορούν να μεταφερθούν σε κέντρα επεξεργασίας, αλλά αυτό είναι δύσκολο από υλικοτεχνικής άποψης,  είναι δαπανηρό και έχει επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των εργολάβων και του γενικού πληθυσμού, λόγω των μεγάλων οχημάτων που κινούνται εντός και εκτός του εργοταξίου.

Είναι, λοιπόν, ένα σημαντικό έργο σαν κι αυτό, τόσο δύσκολο και δαπανηρό να πραγματοποιηθεί;

Όχι ιδιαίτερα! Είναι πολύ απλό αν το εξετάσουμε από μια άλλη οπτική γωνία. Από αυτήν της καμπίνας. Από την οπτική γωνία του χειριστή. Απλώς επεξεργάζεστε το ανάμεικτο υλικό εκεί που βρίσκεται, χρησιμοποιώντας τον βαρύ εξοπλισμό σας με έναν κάδο διαλογής MB Crusher.

Τα εξαρτήματα είναι επεκτάσεις στο μπράτσο που επιτρέπουν στον οδηγό να εκτελεί περισσότερες εργασίες από την απλή εκσκαφή, και ο κάδος διαλογής MB θα διευκολύνει και θα επιταχύνει το διαχωρισμό των ανάμεικτων υλικών, μειώνοντας κατά συνέπεια τα απόβλητα και εξοικονομώντας χρόνο, κόπο και χρήματα.

Είναι αρκετά απλά στη χρήση και θα λειτουργήσουν με οποιαδήποτε μάρκα εκσκαφέα. Ας δούμε πώς οργάνωσαν ορισμένοι πελάτες μας τα εργοτάξιά τους.

Περιορισμένος χώρος και συμπαγές κέντρο ανακύκλωσης

Η J&L Equipos στην Κολομβία αποδεικνύει ότι δεν απαιτείται η απομάκρυνση όλων των αποβλήτων από το εργοτάξιο, καθώς με τη χρήση εξαρτημάτων για τον εκσκαφέα μπορεί να γίνει ανακύκλωση ακόμη και σε μια μικρή περιοχή της πόλης. Ο καθαρισμός των αποβλήτων κατεδάφισης θα επιτρέψει την επαναχρησιμοποίηση του χώματος και θα μειώσει το μέγεθος των υλικών στο εσωτερικό του περιστρεφόμενου κοσκίνου. Επόμενο βήμα είναι η  επεξεργασία με έναν κάδο θραύσης MB και όλο το καθαρισμένο υλικό μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

https://vimeo.com/443307805

Η εταιρεία Norvàn General Contractor στο Πουέρτο Ρίκο έπρεπε να μεγιστοποιήσει τη χρήση όλων των υλικών. Σε ένα νησί, η προμήθεια μπορεί να είναι επίπονη διαδικασία. Γι’ αυτούς η χρήση του κάδου διαλογής έχει επιταχύνει πάρα πολύ τις εργασίες. Συλλογή. Λεπτό κοσκίνισμα σε ένα φορτηγό και άδειασμα του υπόλοιπου υλικού σε ένα άλλο φορτηγό. Τέλος. Ένας άνθρωπος – ένα μηχάνημα και τα ανάμεικτα υλικά διαχωρίζονται και γίνονται έτοιμα για χρήση ή μείωση από τον κάδο θραύσης. Δεν είναι αυτό ένα ωραίο κέντρο ανακύκλωσης;

https://vimeo.com/542703519

Το MB-S18 ήταν τοποθετημένο σε ένα Hitachi 250 LC, ένα μηχάνημα 25 τόνων, και το MB-S10 ήταν τοποθετημένο σε ένα Caterpillar 307E 8 τόνων, αλλά στη Μαγιόρκα, η εταιρεία Trans Pep Soler είχε έναν εκσκαφέα φορτωτή Komatsu WB 97 S5 8 τόνων και έτσι αγόρασαν ένα MB-LS170.

Συνήθιζαν να μεταφέρουν το αναμεμειγμένο υλικό σε ένα κέντρο ανακύκλωσης, επειδή οι ψαμμίτες ήταν αναμεμειγμένοι με τσιμέντο και συντρίμμια κατεδάφισης και έτσι ανάμεικτα τα υλικά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Μετά την εγκατάσταση του κάδου κοσκινίσματος κατάφεραν να καθαρίσουν μόνοι τους το υλικό και εκτός από την αποφυγή του κόστους για το κέντρο ανακύκλωσης, ανέκτησαν και τον ψαμμίτη που χρησιμοποιείται πλέον για διάφορες εργασίες.

https://vimeo.com/714026622

 

Από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας MB-Crusher

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads