Γεώργιος Μυλωνάς: “Το «ArXellence 2» αποτέλεσε για την ALUMIL ένα μεγάλο στοίχημα”

Εν όψει της online Τελετής Απονομής των βραβείων του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού «ArXellence 2» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 23/2 ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ALUMIL κ. Γεώργιος Μυλωνάς μιλά αποκλειστικά στο περιοδικό “ΕΘ” για το όραμα των βραβείων, αλλά και τη σημασία της επιτυχίας του διαγωνισμού με τις 1.464 εγγραφές από 90 χώρες και 173 αρχιτεκτονικές προτάσεις που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση. 

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς είπε: “Το «ArXellence 2» αποτέλεσε για την ALUMIL ένα μεγάλο στοίχημα. Μέσα σε μια χρονιά έντονων προκλήσεων και παρά τους περιορισμούς που επέφερε η πανδημία του COVID-19, μείναμε πιστοί στο όραμά μας και προχωρήσαμε στη διοργάνωση ενός διεθνούς διαγωνισμού αρχιτεκτονικών ιδεών.

Το κύριο μέλημά μας ήταν η ανάδειξη των δυνατοτήτων της Θεσσαλονίκης και η δημιουργία μιας πλατφόρμας αρχιτεκτονικών προτάσεων, που θα δώσουν το έναυσμα για τον επανασχεδιασμό του παρηκμασμένου δυτικού παράλιου μετώπου της. Είμαστε πεπεισμένοι πως η επιτυχία του «ArXellence 2» θα κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ξεκινήσουν ουσιαστικές συζητήσεις για το πολεοδομικό και οικονομικό μέλλον της πόλης. Ως εταιρεία, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση και εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, ώστε η πόλη μας να λάβει τη θέση που της αξίζει στο διεθνές σκηνικό”.

Την Τρίτη, στις 23/2 θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε online την εκδήλωση πατώντας στο αντίστοιχο link: ow.ly/gDbZ50DCoSh

 

Ελέγξτε επίσης

Κώστας Μπακογιάννης: «Μπαίνει μπροστά ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων άνω των 40 εκατ. ευρώ για να αλλάξει η εικόνα των δρόμων της πόλης»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Εργοταξιακά Θέματα» ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης τονίζει …