Tρία έργα αποκατάστασης κτιρίων σε Ιερές Μονές του Αγίου Oρους και δύο έργα αποκατάστασης βυζαντινών μνημείων, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ).
Ειδικότερα, όπως προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Μαρία Λιονή, τα έργα θα γίνουν στις μονές Οσίου Γρηγορίου, Καρακάλου και Βατοπεδίου, καθώς και στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού Χαλκιδικής «Ιουστινιανός», στα Νέα Φλογητά και την παλαιά μητρόπολη Βέροιας.
Επίσης, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η διεύθυνση Ελέγχου – Συντήρησης Eργων της Περιφέρειας προχώρησε σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, από την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1 εκατομμύριο ευρώ και οι εργασίες πραγματοποιούνταν καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Έργα για τη συντήρηση αγιορείτικων μονών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

