ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνάντηση εργ...

Συνάντηση εργασίας Στοϊμενίδη – Καββαθά για τα κρίσιμα ζητήματα των ΜΜΕ

Με επίκεντρο την 28η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία & Ημέρα Μνήμης των Εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους, πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου της ΟΣΕΤΕΕ, Ανδρέα Στοϊμενίδη και του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργου Καββαθά στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (EU- OSHA), ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Καββαθά για τις διεθνείς εξελίξεις στα θέματα ΥΑΕ σε σχέση με τις ΜΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και χρηματοδοτική στήριξη από την Πολιτεία καθώς και για την νέα καμπάνια του EU- OSHA που είναι αφιερωμένη στην ψυχική υγεία και στους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στη δουλειά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε τη δέσμευσή του για τη συνέχιση των θεσμικών παρεμβάσεων της Συνομοσπονδίας με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια στην εργασία καθώς στις μικρές επιχειρήσεις, πολλές φορές οι κίνδυνοι που εκτίθενται εργοδότες και εργαζόμενοι είναι κοινοί, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ