Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

2η έκθεση ERGO.TEC / ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ: Εντυπωσιακά εκθέματα και υψηλού επιπέδου συνεδριακό πρόγραμμα(video)

Η κορυφαία εκθεσιακή διοργάνωση για τα Μηχανήματα Έργων στην Ελλάδα εντυπωσίασε για το υψηλό επίπεδο των εκθεμάτων και των παράλληλων συνεδριακών εκδηλώσεων!  

Με αναβαθμισμένο και πιο ποιοτικό περιεχόμενο η 2η έκθεση ERGO.TEC / Μηχανήματα Έργων πραγματοποιήθηκε στις 24 – 26 Μαΐου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία, εντυπωσιάζοντας εκθέτες και επισκέπτες για τη δυναμική και την εξέλιξή της. Η φετινή έκθεση ξεχώρισε για την ποιότητα και την ποικιλία  των εκθεμάτων, καθώς κορυφαίοι κατασκευαστές, αντιπρόσωποι και εισαγωγείς ήταν εκεί παρουσιάζοντας τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα έργων, αλλά και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα και λύσεις που έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα του κλάδου. Παράλληλα το τριήμερο συνεδριακό πρόγραμμα ήταν -κατά κοινή ομολογία- το πλέον αναβαθμισμένο και πολύπλευρο, αποτελώντας μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων, καλύπτοντας όλο το φάσμα των κατασκευών και των μηχανημάτων έργου.

Η Τεχνοεκδοτική Τ-press, με όπλα την εμπειρία και το διαρκή σεβασμό σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, έκανε πραγματικότητα για δεύτερη φορά την έκθεση ERGO.TEC θέτοντας τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί αναπόσπαστος σύμμαχος του κατασκευαστικού κλάδου και των Μηχανημάτων Έργου.

Η Τεχνοεκδοτική Τ-press, με όπλα την εμπειρία και το διαρκή σεβασμό σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, έκανε πραγματικότητα για δεύτερη φορά την έκθεση ERGO.TEC θέτοντας τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί αναπόσπαστος σύμμαχος της κατασκευαστικού κλάδου και των Μηχανημάτων Έργου.

Τα εγκαίνια

Η σημασία της ERGO.TEC για τα εκθεσιακά δρώμενα της χώρας επικυρώθηκε από την παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων που υποστηρίζουν με την αιγίδα τους την έκθεση, εκθετών, επιχειρηματιών και επισκεπτών. Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ο κ. Νίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Υποδομών.

Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμούς, επίσης, οι εξής:

  • Κωνσταντίνος Μουτζούρης – Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
  • Νίκος Μήλης – Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Ζαχαρίας Αθουσάκης – Πρόεδρος του ΣΑΤΕ.
  • Γεώργιος Ντούλης – Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΜ.
  • Βάιος Κυρίτσης – Αντιπρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ.
  • Δρ. Αντώνιος Πάνας – Πρόεδρος του Τμήματος Εταιρειών της ΠΕΔΜΕΔΕ.
  • Ιωάννης Κωστοβασίλης – Γραμματέας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΟΣΕΤΕΕ. Νίκος Ηλιόπουλος – Πρόεδρος της ΟΧΜΕΕ.
  • Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου – Πρόεδρος του ΣΜΕ.

Την εκδήλωση των εγκαινίων συντόνισε η κ. Ζέτα Φούντα Μουρτά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της διοργανώτριας εταιρείας Τεχνοεκδοτική / T-Press.

 

Χρ. Σταϊκούρας: Μεγάλα & μικρά έργα υποδομής στηρίζουν τον κατασκευαστικό κλάδο

«Τα τελευταία χρόνια, ο κατασκευαστικός κλάδος, μετά από μια δεκαετία χαμηλού επιπέδου δραστηριότητας και απο-επένδυσης, παρουσιάζει ισχυρή δυναμική και θετικές προοπτικές», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ο κ. Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επεσήμανε: «Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στηρίζουμε, ενεργά, τον κατασκευαστικό κλάδο, μέσα από την υλοποίηση μεγάλων, αλλά και μικρότερων έργων υποδομής.

Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, προωθούμε την καινοτομία, αυξάνουμε τη ζήτηση για κατασκευή, εισαγωγή και αντιπροσώπευση εξειδικευμένων μηχανημάτων έργων και ειδών εξοπλισμού εργοταξίων, με λίγα λόγια, συμβάλλουμε στην οικονομική ευημερία».

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών εδώ.

Νίκος Ταχιάος: Θα συνεχίσουμε τις επαφές με τους φορείς του κατασκευαστικού κλάδου και των μηχανημάτων έργου

O υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Στην αρχή της θητείας μας δυστυχώς, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες ανάγκες που  προέκυψαν από την θεομηνία Daniel. Τώρα έχουμε ξεκινήσει ήδη και θα συνεχίσουμε τις επαφές με τους εκπροσώπους των φορέων του κατασκευαστικού κλάδου. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμφωνήσουμε σε όλα, πρέπει όμως να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και να προχωρήσουμε σε νομοσχέδιο τουλάχιστον στα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας». Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για τις εγκρίσεις τύπου στα Μηχανήματα Έργου ενώ συζήτησε με εκπροσώπους εταιριών εισαγωγής Μηχανημάτων Έργου για ζητήματα που αφορούν στον κλάδο.

ERGO.TEC Forum 2024

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το παράλληλο τριήμερο ERGO.TEC Forum κάλυψε κάθε πτυχή των σύγχρονων κατασκευαστικών αναγκών, ανέδειξε προβλήματα, έδωσε λύσεις και «έβγαλε» ειδήσεις. Το forum τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης, εκθέτες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες του κλάδου, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημιακά ιδρύματα και φοιτητές.

Όλες οι εκδηλώσεις του ERGO.TEC Forum 2024 και τα εγκαίνια της έκθεσης θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στη σελίδα του T–Press Web TV και στο κανάλι T–Press Web TV στο ΥouTube.

 

Β.Σπανάκης: 55.000 νέες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο

Η προοπτική ισχυρής ανάπτυξης της εγχώριας κατασκευαστικής δραστηριότητας τα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία περίπου 55.000 νέων θέσεων εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης στο πλαίσιο του Ergo.tec Forum.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εργασίας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένεται να δημιουργηθούν πρόσθετες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι το σύνολο των εργαζομένων στον κατασκευαστικό κλάδο θα αυξηθεί μέσα στην επόμενη διετία σε περίπου 250.000 (σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ), επίπεδο που είναι κατά 50 έως 55 χιλιάδες εργαζομένους υψηλότερο σε σύγκριση με το σύνολο της απασχόλησης το 2022». Διαβάστε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης εδώ.

Ραντεβού το 2026!

Η κ. Βούλα Μουρτά και οι συνεργάτες της Τεχνοεκδοτική / T-Press εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους εκθέτες, στους συνέδρους και στους επισκέπτες, καθώς και σε όλους όσοι υποστήριξαν και συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της ERGO.TEC 2024.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 3η διεθνή έκθεση το 2026 (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα)!

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα highlights από την 2η διεθνή έκθεση ERGO TEC/Μηχανήματα Έργων:

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
WordPress Ads