«Καλλέργης Μηχανήματα»: Νέα συνεργασία για υγραεριοκίνηση μηχανών ντίζελ

Την αποκλειστική αντιπροσωπεία της «Diesel Gaz Australia» ανέλαβε η «Καλλέργης Μηχανήματα», εισάγοντας στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά ένα νέο σύστημα στην υγραεριοκίνηση μηχανών ντίζελ με στόχο την καλύτερη απόδοση του κινητήρα με το μικρότερο δυνατό κόστος και τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων.


Το σύστημα αυτό είναι καινοτόμο και έρχεται από την Αδελαϊδα της Αυστραλίας σε συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Μελέτες που έγιναν σε διάφορους τύπους οχημάτων ντίζελ έδειξαν ότι διασφαλίζει έως 20% εξοικονόμηση καυσίμου, αύξηση της ιπποδύναμης και ροπής έως 25% στους κινητήρες turbo και έως 18% στους ατμοσφαιρικούς και επιπλέον έως 10% αυτονομία στο ίδιο το όχημα.

Βασικό στοιχείο είναι ότι δεν απαιτείται τροποποίηση του κινητήρα διότι το σύστημα είναι μη επεμβατικό και το σύστημα διοχέτευσης ντίζελ δεν απορρυθμίζεται - εάν το αυτοκίνητο ή ο σταθερός κινητήρας μείνει από υγραέριο η λειτουργία του θα συνεχισθεί απρόσκοπτα με πετρέλαιο όπως και προηγούμενα, απλά με μείωση στις επιδόσεις.

Η τοποθέτηση του συστήματος είναι πολύ απλή και ταιριάζει σε πετρελαιοκίνητα οχήματα, με turbo ή ατμοσφαιρικό κινητήρα, με μηχανικό ή ηλεκτρονικό ψεκασμό και γενικά σε κάθε τύπο οχήματος (οχήματα SUV 4x4, επαγγελματικά οχήματα, μικρά έως μεγάλα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, μικρά έως μεγάλα φορτηγά, μηχανήματα εξόρυξης, αγροτικά μηχανήματα, σταθερές μηχανές (ηλεκτρογεννήτριες/ αντλίες).