ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,Ιουλίου-Αυγούστου: Ολες οι εξελίξεις και τα νέα έργα

Σημαντικά έργα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, αρθρογραφία και ρεπορτάζ από την επικαιρότητα, το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου, στα ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, δίνει την εικόνα της Αγοράς το επόμενο χρονικό διάστημα. Ξεχωρίζει το Αφιέρωμα στους εκσκαφείς – φορτωτές, η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των ΑΕΚΚ, η παρουσίαση της καινοτόμας νέας μονάδας παραγωγής ασφαλτομείγματος της Νικ. Καϊσίδης ΑΒΤΕ και τα «γενέθλια» της ΑΝΑΒΕ ΑΕ ενώ σε άρθρο αναλύεται το γεγονός της καθίζησης υπαίθριου χώρου στάθμευσης κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ, στον Ταύρο. Θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και θωράκισης του δομημένου περιβάλλοντος συζητήθηκαν με τον πρόεδρο της ΠΟΒΑΣ. Αναλυτικά το πρόγραμμα συντήρησης δύο αυτοκινητοδρόμων.

Η συνέντευξη με τον κ. Θεόφιλο Παγιάτη, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ), αφορούσε επίσης και θέματα που αφορούν επαγγελματίες ενός κλάδου που συνεισφέρουν ένα μεγάλο μερίδιο στην επούλωση των «τραυμάτων» του κτιριακού τομέα.

Αφιέρωμα - Οι προτάσεις της αγοράς

Τα «Εργοταξιακά Θέματα» παρουσιάζουν τα μπεστ σέλερ της αγοράς από τις πιο σημαντικές εταιρείες του χώρου, με πλούσιο φωτορεπορτάζ αλλά και λεπτομερείς περιγραφές.

Κατασκευή

Παρουσιάζουμε το πρόγραμμα συντήρησης, επισκευών και παρεμβάσεων δύο σημαντικών αυτοκινητόδρομων, και αναφέρονται αναλυτικά όλες οι σύγχρονες πρακτικές και οι προδιαγραφές των εργασιών.

Υλικά

Άρθρα των κ. Παναγιώτη Δευτεραίου, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Σπηλαιολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας στα αρχαία υπόγεια υδραυλικά έργα και Ανδρέα Λοίζου, καθηγητής - διευθυντής του Εργαστηρίου Οδοποιίας ΕΜΠ, για δύ επίκαιρα θέματα, το γεγονός της καθίζησης υπαίθριου χώρου στάθμευσης κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ, στον Ταύρο και οι σύγχρονες εξελίξεις στον κλάδο της βιωσιμότητας των οδοστρωμάτων.

Συνδικαλιστικά

Για την αποκατάσταση και αξιοποίηση των ανενεργών λατομείων - μεταλλείων Αττικής αλλά και για τη διαχείριση των ΑΕΚΚ μίλησε στα «Εργοταξιακά Θέματα» ο κ. Δημήτρης Κιούκης, εκπρόσωπος του Συλλογικού Συστήματος Ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατεδαφίσεων και Κατασκευών Κεντρικής Ελλάδας ΣΑΝΚΕ Ε.Π.Ε.

Η νέα μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος με σύγχρονη τεχνολογία της Νικ. Καϊσίδης ΑΒΤΕ, δίνει το στίγμα της καινοτομίας και της εισαγωγής της κυκλικής οικονομίας ενώ παρουσιάζονται τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ΑΝΑΒΕ ΑΕ, του πρώτου Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ, που κλείνει τα 6 πρώτα χρόνια λειτουργίας της.

Στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου παρουσιάζει μια νέα σειρά «H» ελαστικοφόρων φορτωτών από τη Volvo Construction Equipment.