ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ: Αναζητείται αγοραστής

Τη δυνατότητα πώλησης της «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος» διερευνά η Ελλάκτωρ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

«Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε σχολιασμό δημοσιευμάτων στον Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο συναλλαγής επί της συμμετοχής της στην «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος», ενημερώνει ότι στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της μετοχικής της αξίας διερευνά τη δυνατότητα βέλτιστης αξιοποίησης του περιουσιακού της στοιχείου, και εφόσον συντρέχει κάτι τέτοιο, θα προβεί η ίδια υπεύθυνα και αρμοδίως στη γνωστοποίησή του».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2014 και από τότε βρισκόταν στην πέμπτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αιολικών πάρκων με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, ενώ με την ολοκλήρωση των επενδύσεών της σε αιολικά πάρκα ανήλθε στη δεύτερη θέση μετά την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Έως τα τέλη του 2017 ο όμιλος είχε σε λειτουργία 16 αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 253,35 MW, ένα μικρό υδροηλεκτρικό 4,95 MW κι ένα φωτοβολταϊκό 2,00 MW, ενώ κατασκευάζει ακόμα 6 αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 187,1 MW.