Όμιλος «Ηρακλής»: Τριπλή διάκριση στα Health & Safety Awards 2018

Ο όμιλος «Ηρακλής», μέλος της Lafarge Holcim, διακρίθηκε με ένα χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Οδική ασφάλεια» και δύο ασημένια βραβεία στην κατηγορία «Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση».

Ειδικότερα, η χρυσή διάκριση του ομίλου «Ηρακλής» αφορά την εφαρμογή του προηγμένου συστήματος τηλεματικής διαχείρισης του στόλου “In Vehicle Monitor System” (IVMS), που δίνει έμφαση στη συμπεριφορά του οδηγού και στη δημιουργία εξατομικευμένου προφίλ ασφαλούς
οδήγησης.

Με αυτή την εφαρμογή ο όμιλος «Ηρακλής» επιβραβεύει τους καλούς οδηγούς, προωθεί την ευγενή άμιλλα μεταξύ τους και καλλιεργεί περαιτέρω την κουλτούρα οδικής ασφάλειας.

Όσον αφορά τα ασημένια βραβεία, το πρώτο αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Καλός οδηγός», το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων του ομίλου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει βίντεο που προβάλλονται από την ψηφιακή πλατφόρμα www.kalosodigos.gr και καλύπτει ευρεία γκάμα θεμάτων οδικής ασφάλειας, ενώ οι οδηγοί που το παρακολουθούν μπορούν να υποβάλλουν και διαδραστικές ερωτήσεις.

Το δεύτερο ασημένιο βραβείο που απέσπασε ο όμιλος «Ηρακλής» αφορά το πρόγραμμα «Μήνας υγείας & ασφάλειας» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την 3Μ Ελλάς και αφορούσε την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και συνεργατών του ομίλου έναντι του θορύβου και της σκόνης, καθώς και την ορθή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας.

Ο διευθυντής Υγείας και Ασφάλειας του ομίλου «Ηρακλής» κ. Τάσος Παπανικολάου δήλωσε σχετικά: «Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν άλλη μια αναγνώριση της καθημερινής και επίμονης προσπάθειάς μας να διασφαλίζουμε έναν υγιή, ασφαλή και ποιοτικό χώρο εργασίας με μηδέν ατυχήματα για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας. Διατηρούμε τις υψηλές μας επιδόσεις αξιοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία μας και προχωρούμε μπροστά βελτιώνοντας διαρκώς τις πρακτικές μας».