ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δανειακή σύμβαση 65 εκατ. ευρώ με την Commerzbank Aktiengesellschaft

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης ποσού 65 εκατ. ευρώ με την Commerzbank Aktiengesellschaft, διάρκειας έως 10 έτη, προχώρησε η εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill) στην παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Το δάνειο έχει κάλυψη ECA από την EULER Hermes Aktiengesellschaft για λογαριασμό του γερμανικού Δημοσίου.

«Η εγκατάσταση του τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου είναι μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος των 150 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία, και είναι επένδυση που θα επιβεβαιώσει ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία επίσης επισημαίνει τα εξής:

«Η επένδυση επιτρέπει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να ενισχύσει τη θέση της στις αγορές προϊόντων αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, ενώ θέτει τις βάσεις για επέκταση στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής».

Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.