ΓΕΚ Τέρνα: Ολοκλήρωσε έργο ύψους 80 εκατ. ευρώ στη Σόφια

Την κατασκευή συγκροτήματος γραφειακών χώρων με την ονομασία City Tower, επένδυση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε στη Σόφια η «ΓΕΚ Τέρνα».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων που έχει πραγματοποιήσει ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος στη Βουλγαρία, στην οποία μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Τέρνα Ενεργειακή έχει αναπτύξει εκεί και έχει σε λειτουργία δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 30 MW.

Το City Tower βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας, στην πλατεία Μακεδονίας, σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, τραμ, λεωφορεία).

Έτσι έχει επιτευχθεί η πλέον σύγχρονη και ποιοτική επαγγελματική ανάπτυξη στο κέντρο της Σόφιας (Real Class A Business Center), η οποία κατέχει και πιστοποίηση BREEAM, με αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των χώρων του συγκροτήματος (καταστήματα και γραφεία) να έχει ήδη μισθωθεί. Διαθέτει συνολική επιφάνεια άνω των 55.000 τ.μ. και αποτελείται από κτίριο ανωδομής 20 ορόφων και υπόγειο πάρκινγκ έξι επιπέδων.

Τα εμπορικά καταλαμβάνουν τον πρώτο όροφο του κτιρίου κι έχουν συνολική επιφάνεια περίπου 1.700 τ.μ., ενώ στους υπόλοιπους 19 ορόφους αναπτύσσονται γραφειακοί χώροι συνολικής επιφάνειας 36.000 τ.μ. Οι χώροι στάθμευσης (17.000 τ.μ.) περιλαμβάνουν 370 θέσεις.