Μετρό Θεσσαλονίκης: Ταύτιση τεχνολογίας και πολιτισμού

Το σταθμό «Βενιζέλου» επισκέφτηκαν η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, η έφορος Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη και ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κ. Δημήτρης Κούτρας, πριν την κατάχωση των αρχαιοτήτων.

Ο σταθμός «Βενιζέλου» πρόκειται να αναδειχθεί ως ο μοναδικός σταθμός μετρό στον κόσμο που διαθέτει ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο εντός του κελύφους του.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, έκανε την εξής δήλωση:

«Τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν με αφορμή την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά τεχνικά επιτεύγματα μιας άλλης εποχής. Είναι υποχρέωσή μας σήμερα να τα διαφυλάξουμε και να τα αναδείξουμε, όχι μόνο ως πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στην πορεία για την οικονομική της ανάπτυξη, σε μια συμβολική κίνηση συνύπαρξης πολιτισμού και τεχνολογίας».