Χανιά: Κατασκευή υποδομών σε χώρους καταφυγής πολιτικής προστασίας

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή υποδομών σε χώρους καταφυγής πολιτικής προστασίας» από το Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Βάμβουκα, στόχος του έργου είναι να αξιοποιηθούν οι χώροι από τους δημότες αλλά και από τους επισκέπτες του Δήμου και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα ασφάλειας των συγκεκριμένων χώρων. Οι εργασίες αφορούν το Αθλητικό Κέντρο «Παλιάς Ηλεκτρικής», την Πλατεία Αντιμεταξικής Εξέγερσης (περιοχή Αγίου Ιωάννη) και περιοχή ανατολικά του Ακρωτηρίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας αναφέρει σχετικά: «Στην παρούσα φάση, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών προχωρά στην επικαιροποίηση των ήδη εγκεκριμένων χώρων καταφυγής πολιτικής προστασίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους, όπως πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, χώρους στάθμευσης κ.ά.».

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ειδικά για την περιοχή παρέμβασης του Δήμου Χανίων, που περιλαμβάνεται στη στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, θα οργανωθούν οι χώροι καταφυγής σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, και θα γίνουν βελτιώσεις στον εξοπλισμό και στις υποδομές τους.