Κατατέθηκε το master plan για την αξιοποίηση του Ελληνικού

«Κατατέθηκε το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης για την επένδυση του Ελληνικού και αναμένονται οι αδειοδοτικές διαδικασίες» δήλωσε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο δασικό ζήτημα των 37 στρεμμάτων (από το σύνολο των 6.200 στρεμμάτων) για τα οποία το Δασαρχείο Πειραιά έχει αποφανθεί ότι είναι δασική έκταση.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου ανέφερε τα εξής: «Στα 37 στρέμματα, με βάση το master plan, θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο θέρετρο που θα περιλαμβάνει καζίνο, εκθεσιακούς και συνεδριακούς χώρους και θα συνδέεται με τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά μέσω μιας γέφυρας με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

»Το κομμάτι αυτό του έργου είναι στρατηγικό, και αν αλλάξει αλλοιώνεται ουσιωδώς η όλη επένδυση. Σηματοδοτεί όλο το ψυχαγωγικό και τουριστικό κομμάτι του Ελληνικού. Η έκταση έχει μεγάλη σημασία για το business plan και το master plan, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια ευρώ σε εγχώρια και διεθνή μελετητικά και αρχιτεκτονικά γραφεία.

»Δεν έχουμε να κάνουμε με μία "Legoland". Έχουμε εν προκειμένω μία ολότητα, κι επομένως δεν είναι δυνατό να γίνει μετακίνηση των κτιρίων που έχουν προγραμματισθεί να κατασκευαστούν στα 37 στρέμματα που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικά».