Η Fischer συμμετείχε στις σήραγγες Τεμπών - Πλαταμώνα

Η Fischer, έχοντας πολυετή παγκόσμια εμπειρία σε παρόμοια έργα, έδωσε λύσεις σε ένα τεράστιας σημασίας έργο που ολοκληρώνει έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη: στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα.

Με την ολοκλήρωση και παράδοση των σηράγγων, ο άξονας Αθήνας - Θεσσαλονίκης αποκτά έναν ενιαίο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο 503 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια σειρά από 3 δίδυμες σήραγγες. Οι 2 απΆ αυτές περνούν μέσα από τον ορεινό όγκο της Όσσας και έχουν μήκος 2 χιλιόμετρα η μια και 6 η άλλη, η οποία μάλιστα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Η τρίτη είναι η σήραγγα Πλαταμώνα, μήκους 2,7 χιλιομέτρων, η οποία περνά μέσα από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου. Οι κατασκευαστικές απαιτήσεις και προδιαγραφές στο έργο ήταν σε ύψιστο επίπεδο. ΓιΆ αυτό το λόγο τοποθετηθήκαν όλα τα σύγχρονα συστήματα εξυπηρέτησης και ασφάλειας, όπως κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ανιχνευτές καυσαερίων, μεγάφωνα ενημέρωσης κλπ.

Τα ολοκληρωμένα συστήματα στερέωσης Fischer έδωσαν αξιόπιστες λύσεις σε πληθώρα εφαρμογών, όπως στη στερέωση καλωδίων πυρανίχνευσης (αγκύριο FNA), σημάνσεων και καμερών παρακολούθησης (αγκύριο FAZ), πυροσβεστικών φωλιών (αγκύριο FBN) και αντανακλαστικών συστημάτων (αγκύριο FBS) κ.ά.).

Λόγω της δυναμικής καταπόνησης και του ωστικού κύματος που αναπτύσσεται, ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στα αγκύρια υποσκαφής Zykon FZA και FZEA με τα οποία στερεώθηκαν όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις με τις σχάρες καλωδίων.

Τέλος, με διογκούμενα υλικά παθητικής πυροπροστασίας Fire Stop έγινε σφράγιση των πυροδιαμερισμάτων και των ηλεκτρολογικών οδεύσεων.