Οι νέοι υδροστατικοί φορτωτές της Case

Μηχανήματα Έργων – Η Case επεκτείνει την γκάμα των υδροστατικών φορτωτών προσθέτοντας στην ανανεωμένη της σειρά 3 νέους τύπους μηχανημάτων σε ένα σύνολο 12 φορτωτών, αντιμετωπίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο όλο το φάσμα αναγκών που απαιτούν την αγορά ενός μικρού υδροστατικού φορτωτή.

Επιμέλεια: Πάνος Κατσαχνιάς

Η Case ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μηχανημάτων έργου στον κόσμο, καθώς και στην κατασκευή μικρών υδροστατικών φορτωτών, πρόσφατα παρουσίασε την νέα σειρά η οποία συνδυάζει την υψηλή απόδοση στον φορτωτή με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου ενώ η εξαιρετική σχεδίασης καμπίνα έχει ως αποτέλεσμα την ελάχιστη φυσική καταπόνηση του χειριστή και άνεση κατά την εργασία.
Η Case λοιπόν, επεκτείνει την γκάμα των υδροστατικών φορτωτών προσθέτοντας στην ανανεωμένη της σειρά 3 νέους τύπους μηχανημάτων σε ένα σύνολο 12 φορτωτών, αντιμετωπίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο όλο το φάσμα αναγκών που απαιτούν την αγορά ενός μικρού υδροστατικού φορτωτή. Οι νέοι υδροστατικοί φορτωτές της Case μεγιστοποιούν την απόδοση εφαρμόζοντας στην πράξη το τρίπτυχο: παραγωγικότητα, άνεση, οικονομία.

Παραγωγικότητα

Η νέα σειρά των μικρών φορτωτών της CASE αποδίδει κορυφαία δύναμη αποκόλλησης. Ενδεικτικό είναι ότι στην κατηγορία μηχανημάτων ονομαστικού φορτίου λειτουργίας 800kg η CASE με το μοντέλο SR175 έχει περισσότερη από διπλάσια δύναμη αποκόλλησης στον κάδο φόρτωσης συγκρινόμενο με τα μηχανήματα του ανταγωνισμού.
Η νέα σειρά S των ελαστικοφόρων υδροστατικών φορτωτών έχει κατασκευαστεί με 21% μεγαλύτερο μεταξόνιο με αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή σταθερότητα σε οποιεσδήποτε συνθήκες εργασίας, αλλά και την αύξηση του φορτίου λειτουργίας.

Με την προσθήκη του συστήματος απόσβεσης κραδασμών (Ride Control), επιτυγχάνεται η μέγιστη συγκράτηση του φορτίου καθώς και σημαντική μείωση των κραδασμών ανεξάρτητα με τις συνθήκες που επικρατούν στο εργοτάξιο με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας.
Οι ερπυστριοφόροι υδροστατικοί φορτωτές της Case, είναι εξοπλισμένοι με ενισχυμένο τριγωνικό σασί τύπου μπουλντόζας το οποίο περιλαμβάνει τεμπέλη και ράουλα τα οποία είναι στεγανοποιημένα και αυτολιπαινόμενα, με αποτέλεσμα την εξάλειψη του φαινομένου χαλαρώματος της ερπύστριας.
Η κίνηση του μηχανήματος επιτυγχάνεται από σύστημα ελαστικής ερπύστριας, δελτοειδούς διατομής για την μεγαλύτερη δυνατή πρόσφυση και αναρριχητικότητα σε δύσκολες συνθήκες.
Οποιαδήποτε και αν είναι η εφαρμογή, η Case διαθέτει το κατάλληλο μικρό φορτωτή για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε εργασία. Από το μικρό ελαστικοφόρο μοντέλο S130 με ιπποδύναμη 46Hp και βάρους λειτουργίας 2.270kg έως τους 4.625kg που ζυγίζει το ερπυστριοφόρο ΤV380 η Case προσφέρει λύσεις για κάθε εφαρμογή, είτε αυτή απαιτεί την λειτουργία υδραυλικών εξαρτημάτων υψηλής παροχής όπως τροχού διάνοιξης χαντακιών (Rockwheel), φρέζας οδοποιίας, υδραυλικής αρίδας κ.α., είτε αφορά την συνήθη λειτουργία ως φορτωτής.
Όλοι οι υδροστατικοί φορτωτές της Case είναι κατασκευασμένοι με γνώμονα την εύκολη και γρήγορη συντήρηση. Για τον λόγο αυτό όλα τα φίλτρα του μηχανήματος είναι ευκόλως προσβάσιμα, ενώ υπάρχει και κεντρικό σημείο αποστράγγισης των λιπαντικών του μηχανήματος. Επιπροσθέτως η άμεση πρόσβαση στα μηχανικά και υδραυλικά μέρη επιτυγχάνεται μέσο της ανατρεπόμενης προς τα εμπρός καμπίνας. Σε λιγότερο από ένα λεπτό η καμπίνα ανατρέπεται προς τα εμπρός με την βοήθεια αμορτισέρ.

Άνεση

Σε όλη την σειρά έχει τοποθετηθεί η νέου σχεδιασμού καμπίνα με αποτέλεσμα ο χειριστής να απολαμβάνει 25% περισσότερο χώρο σε σχέση με τα μηχανήματα του ανταγωνισμού. Επιπροσθέτως η τοποθέτηση υαλοπινάκων στην καμπίνα, αλλά και η επανασχεδιασμένη μπούμα ανύψωσης προσφέρουν στον χειριστή εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις πλευρές εργασίας του μηχανήματος. Το πρωτοποριακό, μοναδικό σύστημα φωτισμού εργασίας της Case περιλαμβάνει εκτός των εμπρόσθιων φανών, την προσθήκη 2 πλαϊνών φανών με σκοπό την πλήρη φωταγώγηση εμπρός και πλάγια του μηχανήματος, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την απρόσκοπτη ορατότητα του χειριστή. Για την μεγαλύτερη άνεση του χειριστή δίδεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικά και ηλεκτρουδραυλικά χειριστήρια όπως και στα παλαιότερα μοντέλα.

Οικονομία

Η τοποθέτηση νέας σχεδίασης κινητήρων προσφέρει αξιοσημείωτη οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου το οποίο σε συνδυασμό με την μεγάλη δεξαμενή καυσίμου δίνει το πλεονέκτημα της αυτονομίας για μια ολόκληρη μέρα εργασίας, χωρίς την ανάγκη αναπλήρωσης καυσίμου.