Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΔΕΙΤΕ ONLINE ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Σελ. 10
Ειδήσεις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Δύο νέα κτίρια παραδόθηκαν στο Πανεπιστήμιο * ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Restart με τεχνικό πρόγραμμα ύψους 264 εκατ. ευρώ για το 2020 * ENTERPRISE GREECE: Εγκρίθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 331 εκ. ευρώ * ΑΚΤΩΡ: Άνοιξε τις πύλες της η «Χρυσή Γραμμή» του μετρό της Ντόχα * TUV AUSTRIA HELLAS 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα * ΑΒΑΞ: Τρία νέα έργα αξίας 740 εκ. ευρώ * ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ώθηση στις αγοραπωλησίες και ανακαινίσεις ακινήτων με αναστολή του ΦΠΑ και με φοροελαφρύνσεις * ΠΑΤΡΑ: Μερική υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής * ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Ελληνικού στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με το Δήμαρχο Αλίμου * Π.Ο.Β.ΑΣ.: Έκδοση τεχνικού εγχειριδίου εγκατάστασης κουφωμάτων * ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Συνεργασίες στους τομείς της σιδηροβιομηχανίας, της επεξεργασίας μετάλλων και των μηχανημάτων * ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΕΜ: 5η Διεθνής Διάσκεψη Μηχανολογικών Προσόψεων * ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. - ΟΑΕΔ: Συνεργασία για την εκπαίδευση σε θέματα υγείας και ασφάλειας. Σελ. 15 Ατζέντα
Σελ. 18 Το θέμα
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ) κ. Βασίλειος Μπαρδάκης μιλά αποκλειστικά στα «Ε.Θ.» για τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονήθηκε για τη σημερινή κατάσταση των γεφυρών στην Ελλάδα, καθώς και για την ανάγκη συντήρησης των γεφυρών με την κατάρτιση σχετικού μητρώου. Σελ. 22 Αφιέρωμα: Εργοτάξιο και περιβάλλον
Πράσινες τεχνολογίες: Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν άφησε αδιάφορους τους παραγωγικούς τομείς όπως είναι η κατασκευαστική βιομηχανία.
Προτάσεις της αγοράς: Στο κατώφλι του 2020, έχει γίνει συνείδηση σε όλες τις εμπλεκόμενες με το εργοτάξιο εταιρείες αφενός ότι το πεδίο εφαρμογής τους επεκτείνεται σε έργα που αφορούν το περιβάλλον, και αφετέρου ότι τα ίδια τα προϊόντα –είτε πρόκειται για μηχανήματα είτε για άλλο εξοπλισμό– θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος. Παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών από τις εταιρείες.
Σελ. 26 Συνέντευξη
Έχοντας σχεδόν έναν αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική αγορά του αυτοκινήτου, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει ταυτιστεί με την ποιότητα και την αξιοπιστία στο χώρο της αυτοκίνησης. Ισχυρή είναι η παρουσία του ομίλου και στην αγορά των μηχανημάτων έργου, για τα οποία μιλάει στα Ε.Θ. ο διευθυντής επαγγελματικών οχημάτων του Ομίλου Σαρακάκη κ. Φίλιππος Μενάγιας.
Σελ. 28 Κατασκευές
Ολοκλήρωσε το σχεδιασμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας κ. Renzo Piano, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για την υγεία συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Σελ. 32 Τεχνικό άρθρο
Ψύξη εδαφών για διευκόλυνση κατασκευαστικών έργων.
Σελ. 35 Παρουσίαση
Η Mercedes παρουσιάζει το Future Truck 2025.
Σελ. 40 Εργοτάξιο
Έλεγχος τήρησης χρονοδιαγράμματος και προόδου εργασιών δημόσιου έργου.
Σελ. 44 Συνδικαλιστικά
Π.Ο.Β.ΑΣ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών στο Ηράκλειο Κρήτης.
ΤΕΕ: Συνάντηση προέδρων επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
ΓΣΕΒΕΕ: Θέσεις και προτάσεις της Συνομοσπονδίας για το φορολογικό Νομοσχέδιο.
ΣΕΓΜ: Προβληματισμένος ο μελετητικός - συμβουλευτικός κλάδος για το Π.Δ. 71/2019 περί Μητρώων.
ΤΜΕΔΕ - ΤΕΕ: Συνάντηση του προέδρου του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων κ. Κωνσταντίνου Μακέδου και του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού με τον υφυπουργό και αρμόδιο για θέματα εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη.
Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.: «Το εργασιακό νομοσχέδιο υπονομεύει την ασφάλεια των χειριστών» υποστηρίζει η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος.
ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα «Βραβεία Αρχιτεκτονικής».
Σελ. 48 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
KUHN Komatsu e-Dumper NR1 «Lynx»: Το χωματουργικό τέρας που μετασκεύασαν η «Kuhn Schweiz AG» με την ελβετική «Lithium Storage GmbH» πάνω σε ένα σασί «Komatsu HB 605-7».
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook