Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Ειδήσεις
ΟΛΠ: Νέος προβλήτας κρουαζιέρας – Πολιτικό αεροδρόμιο Τρίπολης – Παράδοση του κόμβου στο Βελεστίνο – Ε.Τ.ΕΠ.: Δάνεια ύψους 815 εκατ. ευρώ – ΠΕΔΜΕΔΕ: Διάλυση των ατομικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων – ΣΑΤΕ: Εξόφληση πιστοποιημένων λογαριασμών έργων – Έτοιμο το 40% της Ιονίας Οδού – Τα 90 χρόνια γιορτάζει ο ΣΜΕ – Αττικό Μετρό: Επέκταση προς Καλαμαριά.

Συνέντευξη
Μιλήσαμε με τον Δρ. Βασίλειο Μπαρδάκη, πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, τόσο για την υπό διαμόρφωση κατάσταση του κατασκευαστικού κλάδου σήμερα όσο και για το ρόλο των πολιτικών μηχανικών μέσα σ’ αυτόν.

Εργοτάξιο
Παρουσιάζουμε την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας στον Ισθμό της Κορίνθου, για τη διέλευση χαλύβδινου αγωγού φυσικού αερίου. Η σήραγγα ολοκληρώθηκε πρόσφατα, σε βάθος 15 μέτρα από τον πυθμένα της διώρυγας, με τη μέθοδο της οριζόντιας κατευθυνόμενης διάτρησης (Horizontal Directional Drilling / HDD).

Κατασκευές
Παρουσιάζουμε όλα τα σχετικά με την υλοποίηση και δημοπράτηση κατά προτεραιότητα του πρώτου τμήματος της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, ένα έργο που ανακοινώθηκε επίσημα στις 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Μηχανήματα Έργων
* Παρουσιάζουμε το νέο μοντέλο εκσκαφέα PC228USLC-10 της Komatsu με κινητήρα πιστοποιημένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές EU Stage IIIB/EPA Tier 4 Interim.
* Η Komatsu Europe International ανακοίνωσε την παρουσίαση του ελαστικοφόρου φορτωτή WA320-7 στην ευρωπαϊκή αγορά με νέο κινητήρα, που είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με τις προδιαγραφές ρύπων EU Stage 3B.

Θέμα
* Ρεκόρ συμμετοχής καταγράφεται από την Ελλάδα όσον αφορά τη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Αρχιτεκτονικής BAU 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο, από 19 μέχρι 24 Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «BAU 2015 Information Talks».
* Παρουσιάζουμε την πρόταση της PwC σχετικά με τη δημιουργία αγοράς ομολόγων έργου στην Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργηθεί το χρηματοδοτικό εκείνο εργαλείο που θα βοηθήσει τόσο την ολοκλήρωση όσο και τον μεσο-μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για την κατασκευή βασικών έργων υποδομής για τη χώρα.

Άρθρο
* Άρθρο του Τεχνικού Διευθυντή της εταιρείας Γέφυρα Α.Ε. Άρη Σταθόπουλου-Βλάμη, στο οποίο περιγράφεται συνοπτικά το σύστημα δομικής διαχείρισης που εφαρμόζεται για τη διατήρηση της κατασκευής της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση για τη συμβατική διάρκεια ζωής των 120 ετών κατ’ ελάχιστον.
* Η ελληνική πραγματικότητα πριν και κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την υγεία στον τομέα των κατασκευών, όπως αυτή αναλύεται στο άρθρο της εκπαιδευτικού Ελένης Λεουνάκη που αναδημοσιεύουμε από το περιοδικό του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

Παρουσίαση
Παρουσιάζουμε έξυπνες, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις που προσφέρει η IOlabs με τους αξιόπιστους βιομηχανικούς αυτοματισμούς και τα συστήματα διαχείρισής της για ολόκληρο τον κλάδο της κατασκευής, για οικονομία στα λειτουργικά έξοδα, πρακτικότητα, υψηλή πιστοποίηση και άριστα αποτελέσματα.

Προϊόντα
Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook