Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | Μαΐου - Ιουνίου 2014 |

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Αθήνα αλλάζει – ΚΠΙΣΝ: Ο «Χορός των Γερανών» – ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Απόσυρση του νόμου για το χωροταξικό – ΕΡΓΟΣΕ: Δημοπράτηση Πειραιάς - Τρεις Γέφυρες – ΣΕΑΜ: Ετήσια τακτική συνέλευση – Σύνοδος μόνιμης επιτροπής Κτηματολογίου – Επέκταση Μετρό προς Καλαμαριά – Δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος Θεσ/κης – ΣΑΤΕ: Κίνδυνος διατάραξης του ανταγωνισμού – ΣΕΚΑ: Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση – Συμβάσεις ΣΔΙΤ για σχολεία στην Αττική.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Με αφορμή την πρόσφατη ανάδειξή του σε πρόεδρο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), μετά την ανασυγκρότηση του προεδρείου λόγω της παραίτησης του κ. Γεώργιου Βλάχου το Μάρτιο, ζητήσαμε από τον κ. Ζαχαρία Αθουσάκη να μας μιλήσει για τη γενικότερη κατάσταση του κλάδου των κατασκευών στην Ελλάδα.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ
Παρουσιάζουμε την Α’ φάση της ανέγερσης της νέας πτέρυγας χειρουργείων του «Ευαγγελισμού», που θα αντικαταστήσει τα ηλικίας 40 ετών χειρουργεία και που υλοποιείται στους περιορισμένους χώρους ενός νοσοκομείου με τεράστιο φόρτο εργασίας.

Η «Ιόνια Οδός» αποτελεί συνδετήριο άξονα που ξεκινά από το τέλος της γέφυρας «Χαρ. Τρικούπης» στο Αντίρριο και φτάνει έως τον ανισόπεδο κόμβο στην Εγνατία οδό, στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Παρουσιάζουμε τις εξελίξεις που αφορούν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε65, που φιλοδοξεί να συνδέσει την ανατολική με την δυτική Ελλάδα και που κατασκευάζεται εξολοκλήρου σε νέα χάραξη.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Παρουσιάζουμε τις εργασίες κατασκευής υποδομών που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Β’ Λειτουργική Φάση Συγκροτήματος Θριασίου και κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου». Με το έργο αυτό ολοκληρώνονται οι δύο κατασκευαστικές φάσεις των εγκαταστάσεων του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο..

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ
Το ανατρεπόμενο χωματουργικό φορτηγό Dumper HD405-7 της Komatsu ολοκληρώνει με πολύ μεγάλη επιτυχία, ασφάλεια, άνεση και ευελιξία την αποστολή του στο έργο, παρά τις αντίξοες και απαιτητικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν σ’ αυτό.

Παρουσιάζουμε την Κινητή Πλατφόρμα Εργασίας (MEWP) της Hiab για μεταφορά και ανύψωση βαρέων φορτίων. Ένα εργαλείο χρήσιμο τόσο για έργα συντήρησης όσο και για βαρύτερες εργασίες.

Από τις αρχές Ιουνίου 2014 ξεκινά να διατίθεται τo νέο Volvo FH16, ιδανικό ως τράκτορας για βαριά ρυμουλκούμενα, με κινητήρα Euro 6, μέγιστη ισχύ έως 750 hp και ροπή 3550 Nm.

ΑΡΘΡΑ
Άρθρο του κ. Γιώργου Μαυρουλέα, υπεύθυνου του Επιστημονικού Τομέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης (ΠΣΕΜ), στο οποίο παρουσιάζεται ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα κατασκευαστικά έργα, όπως είναι η απομάκρυνση του νερού από τα στρώματα του εδάφους.

Ρεπορτάζ του Θανάση Αντωνίου με θέμα τις σημαντικές ευκαιρίες δραστηριοποίησης που παρουσιάζονται σήμερα στον αραβικό κόσμο για τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.

ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσίαση της συζήτησης που προηγήθηκε της υπερψήφισης επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχέδιου για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αττικής και Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook