Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | Μαρτίου - Απριλίου 2014 |

Ειδήσεις Σελ.8
ΣΠΜΕ: Ημερίδα για το σεισμό στην Κεφαλλονιά – Φόρουμ: «Επενδύοντας στην Ανάπτυξη» – ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών – 10 χρόνια γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου – Rethink Athens: «Η Αθήνα στο κέντρο» – Pro Work: Νέο χωριό στην Β. Ελλάδα – Λιμενικά έργα στο Γύθειο – Σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης – Ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπλαση της Αθήνας – Μετρό Αθήνας: Νέοι συρμοί 3ης γενιάς.

Συνέντευξη Σελ.16
Ο κ. Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επιστημονικός σύμβουλος του προγράμματος ανασυγκρότησης του κέντρου της Αθήνας «Re-think Athens», μίλησε στα «ΕΘ» για το έργο που με σημείο αναφοράς τον ανασχεδιασμό της λεωφόρου Πανεπιστημίου φιλοδοξεί να αλλάξει τη φιλοσοφία του κέντρου της πρωτεύουσας.

Άρθρα Σελ.22
• Άρθρο του κ. Μιχαήλ Σκούλλου, διευθυντή του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος ΕΚΠΑ και συμβούλου του Rethink Athens, που παρουσιάζει την πρωτοπόρα διαχείριση του βρόχινου νερού στο έργο της ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας με άξονα τη λεωφόρο Πανεπιστημίου.

• Άρθρο του κ. Στράτου Παπαδημητρίου (καθηγητή Συστημάτων Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και σύμβουλο του Rethink Athens) σχετικό με τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα επιφέρει η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με άξονα τη λεωφόρο Πανεπιστημίου.

Εργοτάξιο Σελ.26
Παρουσιάζουμε τις εργασίες που συντελούνται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στο ύψος των Τεμπών, σε μια έκταση 24 χλμ. που είναι το συνολικό μήκος των έργων, με τα 11 χλμ. από αυτά να καλύπτονται από τρεις σήραγγες.

Κατασκευές Σελ.32
Παρουσιάζουμε το έργο της διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς στη δυτική Αθήνα, που αποτελεί το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο αυτή την περίοδο στην Αττική. Το έργο που ολοκληρώνεται αφορά ένα τμήμα του ρέματος που ξεκινά από την πλατεία Ιλίου και φτάνει ως τη συμβολή του αγωγού των Ευπυρίδων.

Συνέντευξη Σελ.36
Με αφορμή τα έργα βιοκλιματικής ανάπλασης σε τμήμα της λεωφόρου Θηβών στο Δήμο Αιγάλεω, μιλήσαμε με το δήμαρχο κ. Χρήστο Καρδαρά, προκειμένου να αντλήσουμε πληροφορίες τόσο γι’ αυτό όσο και για το πρόγραμμα RE-SEEties και τη συμμετοχή σ’ αυτό του Δήμου.

Άρθρα Σελ.39
Άρθρο του κ. Γεώργιου Ροδάτου, διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω, στο οποίο παρουσιάζεται το ιδιαίτερα καινοτόμο έργο της ανάπλασης τμήματος της λεωφόρου Θηβών, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Άρθρο του κ. Παναγιώτη Πετρόγλου, πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εισαγωγέων Μηχανημάτων και Ανταλλακτικών, γύρω από τις θεσμικές εξελίξεις για τα μηχανήματα έργων και την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άρθρο του κ. Αντώνη Κοτσώνη, πολιτικού μηχανικού, MSc μέλους ΠΣ του ΤΕΕ, ως προς τις αναθέσεις μελετών και έργων, σε μια προσπάθεια συμβολής στο διάλογο που έχει στόχο να βελτιωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις.

Παρουσίαση Σελ.48
Παρουσίαση του νέου «Δυναμικού Συστήματος Διεύθυνσης» της Volvo, που επιτρέπει τον έλεγχο του φορτηγού με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού του οδηγού.

Προϊόντα Σελ.50
Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook