Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Περιεχόμενα | Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2014

Σελ. 8 Ειδήσεις
ΣΑΤΕ: Αλλαγή με νέο θεσμικό πλαίσιο για τα Δ.Ε. – Μικρή αύξηση για τον κλάδο τσιμέντου το 2014 – Μειοδότης για το έργο «σκούπα» του ΠΑΘΕΠ – Τριμερής επιτροπή για τον ΤΑΡ – Παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας – Πράσινο φως στα υδατοδρόμια – Οι επεκτάσεις του τραμ – Δημόσια διαβούλευση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ – Rethink Athens: Οι οριστικές μελέτες – Μετρό Αθήνας: Το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4.

Σελ. 14 Συνέντευξη
Ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, γενικός διευθυντής Συντήρησης και Έργων της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ.), με αφορμή την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανακαίνισης της Γραμμής 1,ενός πολύ σημαντικού και τεχνικά απαιτητικού έργου, μίλησε στα «ΕΘ» για την αξία που έχουν οι εκσυγχρονισμένες υποδομές όσον αφορά την αξιόπιστη λειτουργία του δικτύου.

Σελ. 18 Κατασκευές
Άρθρο της κ. Ρούλας Ξαρχάκου, που παρουσιάζει το έργο ανακαίνισης της υποδομής και της επιδομής των γραμμών, καθώς και της ενίσχυσης της σήραγγας από Ομόνοια έως Μοναστηράκι της «Γραμμής 1» των πρώην Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς.

Σελ. 22 Εργοτάξιο
Παρουσιάζουμε τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου «Δοξιάδη» –χαρακτηριστικό δείγμα του ελληνικού μοντερνισμού στο κέντρο της Αθήνας– από κτίριο γραφείων σε ένα από τα πιο σύγχρονα και ξεχωριστά συγκροτήματα κατοικιών της πρωτεύουσας.

Σελ. 26 Μηχανήματα Έργων
* Παρουσιάζουμε το νέο Unimog παντός εδάφους Euro 6, που είναι καθαρότερο, δυνατότερο και αποδοτικότερο, με ανανεωμένη καμπίνα, με νέα μοναδική γραμμή κίνησης και με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης έως και 4%, παρά τη διατήρηση της ίδιας ικανότητας φόρτωσης και την προδιαγραφή Euro 6.

* Οι χωματουργικοί οδοστρωτήρες μονού τυμπάνου SD75, SD115 και SD135 της Volvo CE υπόσχονται υψηλή παραγωγικότητα, μια καθώς είναι ευέλικτοι, ισχυροί και αποτελεσματικοί, σε ένα ευρύτατο φάσμα κατασκευαστικών έργων.

Σελ. 32 Αφιέρωμα
* Συνέντευξη του γενικού διευθυντή της EPS Hellas κ. Παντελή Πατενιώτη, ο οποίος μιλάει για το Σύνδεσμο που εκπροσωπεί, καθώς και για τις ιδιότητες και τις εφαρμογές της διογκωμένης πολυστερίνης σε θέματα μόνωσης και αντισεισμικής προστασίας σε οικοδομικές και κατασκευαστικές εργασίες.

* Άρθρο του κ. Γιώργου Μαυρουλέα για τη μελέτη ενός έργου μόνωσης και για τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθείται.

* Άρθρο του κ. Γεώργιου Γαρατζιώτη για τα συστήματα στεγανοποίησης δωμάτων και κατασκευών.

* Άρθρο του κ. Παντελή Πατενιώτη, ο οποίος παρουσιάζει εν συντομία τη διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) ως υλικό, καθώς και τις εφαρμογές της κυρίως σε έργα πολιτικού μηχανικού.

Σελ. 42 Παρουσίαση
* Παρουσίαση του νέου υβριδικού εκσκαφέα HB215LC-1 της Komatsu Europe International ο οποίος παραχωρήθηκε στο Διεθνές Πολικό Ίδρυμα.

* Παρουσίαση των κινητών συγκροτημάτων παραγωγής σκυροδέματος Mobispa.

* Κάμερες για τη λύση προβλημάτων ορατότητας σε μηχανήματα έργων από την Orlaco, η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό και στην παραγωγή συστημάτων κάμερας/οθόνης.

Σελ. 48 Προϊόντα
Μια επιλεκτική παρουσίαση, ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook