Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2013 | Πριεχόμενα

Σελ.8 Ειδήσεις
Είκοσι χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα γιόρτασε η Grundfos Ελλάς – Βραβείο τεχνολογικής αριστείας στη Σιδενόρ – Ένταξη νέων έργων στην Περιφέρεια Αττικής – Η ειδική μελέτη/δράση για την Αθήνα Reactivate Athens – 101 Ideas – Ανακατασκευή και αξιοποίηση του Εθνικού Κήπου – Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις από το ΥΠΕΚΑ – Στις 100 καινοτόμες του 2013 η Goodyear – Επιστολή ΣΑΤΕ στον Πρωθυπουργό – Προχωρά η ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

Σελ.16 Συνέντευξη
Ο κ. Μάνος Βράιλας, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών, μιλώντας στα «ΕΘ» πιστεύει ότι το στίγμα που δίνεται με την επανέναρξη των μεγάλων έργων υποδομής σηματοδοτεί την αρχή της επανέναρξης της εθνικής οικονομίας.

Σελ.20 Εργοτάξιο
Παρουσιάζουμε το έργο κατασκευής των 5 σιλό πετ-κοκ και πρώτων υλών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Τσιμέντα Χάλυψ» στον Ασπρόπυργο, μία σημαντική επένδυση της εταιρείας «Τσιμέντα Χάλυψ» εν μέσω της οικονομικής ύφεσης.

Σελ.24 Συνέντευξη
Μιλώντας με τον κ. Serge Schmidt –διευθύνοντα σύμβουλο της «Χάλυψ Δομικά Υλικά Α.Ε.» του ομίλου Italcementi– μας έγινε κατανοητό πως η επένδυση για την κατασκευή των πέντε σιλό αντιπροσωπεύει ακόμη ένα βήμα προς την αειφορία, καθώς θα βελτιώσει σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.

Σελ.26 Κατασκευές
• Παρουσίαση της κατασκευής του Κέντρου Επισκεπτών, που βρίσκεται στο χώρο του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε. (ΚΠΙΣΝ), επί της Εσπλανάδας στο Φαληρικό Δέλτα, και άνοιξε πρόσφατα για το κοινό.
• Παρουσιάζουμε την ολοκλήρωση της μελέτης του σωματείου «Διάζωμα» για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, του μεγαλύτερου θεάτρου της αρχαιότητας.

Σελ.34 Μηχανήματα Έργων
Οι βελτιωμένοι ελαστικοφόροι φορτωτές L30G και L35G της Volvo Construction Equipment είναι μικροί σε διαστάσεις και επομένως ιδανικοί για εξαιρετικά μικρούς κύκλους στροφής και λειτουργία σε περιορισμένους χώρους, διαθέτοντας την ευελιξία και τη διαρρηκτική και ανυψωτική δύναμη που συνήθως περιμένει κανείς από μεγαλύτερα μηχανήματα.

Σελ.36 Άρθρα
• Άρθρο του Γιάννη Καριζώνη για τις σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του «Machine Control» για τη σωστή διαχείριση και λειτουργία των μηχανημάτων έργων, οι οποίες εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν την ποιότητα κατασκευής.
• Άρθρο του Πάνου Κατσαχνιά για την επανέναρξη των παγωμένων έργων στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους μετά την υπογραφή των νέων συμβάσεων και την κύρωσή τους από την Βουλή, που αυτή τη φορά μοιάζουν περισσότερο με πραγματικότητα παρά με επικοινωνιακή εξαγγελία.

Σελ.40 Αφιέρωμα
Αφιέρωμα στα ελαστικά και τις ερπύστριες μηχανημάτων έργων και στα ελαστικά χωματουργικών οχημάτων.

Σελ.46 Παρουσίαση
Επισημοποιήθηκε η ένταξη της Helma A.E. στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της ΜΑΝ Ελλάς Α.Ε., όπου θα δραστηριοποιείται στη διανομή φορτηγών ΜΑΝ για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Σελ.48 Προϊόντα
Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook