Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2013 | Περιεχόμενα

8 Ειδήσεις
Συντήρηση και επισκευή των δεξαμενών του ΟΛΠ – Δύσκολο έτος για τις τσιμεντοβιομηχανίες – Υποθαλάσσιος αγωγός για την ύδρευση της Αίγινας – Μετρό Πειραιά: Ξεκίνησε την διάνοιξη ο «Ιππόδαμος» – Νέα πτώση στις οικοδομικές εργασίες τον Ιούνιο – Το «Ελληνικό» πριν την επιλογή αναδόχου – Νέα συνοριακή διάβαση Νυμφαία - Μακάζα – Πολυκεντρικό Μουσείο Βεργίνας – Παράδοση τμήματος του οδικού άξονα Καρτέρι - Πάργα – Rethink Athens: «Πυρήνας και στέγη επιχειρηματικότητας».

16 Συνέντευξη
Ο κ. Χρήστος Καβαλόπουλος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, μίλησε στα «ΕΘ» προκειμένου να μας βοηθήσει να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα με αφορμή τη συζήτηση που υπάρχει για το αν ο «ορυκτός πλούτος» της Ελλάδας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά ή όχι στην έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, αλλά και για το ποια είναι πραγματική κατάσταση που βρίσκεται ο κλάδος σήμερα.

Ο κ. Νίκος Νικολάου, προσωρινός γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών, μίλησε στο περιοδικό μας προκειμένου να μάθουμε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις σε έναν κρατικό οργανισμό, η εύρυθμη λειτουργία του οποίου συμβάλει στην ανάπτυξη ή μη του χειμαζόμενου κλάδου των κατασκευών και όχι μόνο, αφού η αναγκαιότητα ύπαρξης γεωλογικής υπηρεσίας στη χώρα μας θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.

24 Εργοτάξιο
Παρουσιάζουμε την κατασκευή της γέφυρας της Τσακώνας, που είναι και η τελευταία εργασία που απομένει για την παράδοση του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας, στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας. Το τμήμα μετά την ολοκλήρωσή του πρόκειται να παραδοθεί στην κοινοπραξία «Μορέας Α.Ε.», ως μέρος της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Καλαμάτας - Σπάρτης.

28 Κατασκευές
Με αφορμή την πραγματοποίηση της επίσημης παράδοσης στο Δήμο Καλλιθέας του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής» παρουσιάζουμε το ολοκληρωμένο πλέον έργο. Έργο που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στον Δήμο Καλλιθέας, ανεξάρτητη από το Κέντρο Πολιτισμού που κατασκευάζεται ακριβώς δίπλα, επίσης στο χώρο του Παλιού Ιππόδρομου.

30 Μηχανήματα Έργων
• Παρουσιάζουμε τις νέες σειρές ερπυστριοφόρων και ελαστικοφόρων εκσκαφέων και ελαστικοφόρων φορτωτών με κινητήρες Diesel της εταιρείας Doosan, που πληρούν τις προδιαγραφές Euro Stage IIIB και συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο κανόνων εκπομπών ρύπων.

• Παρουσιάζουμε τους σκληροτράχηλους Ολλανδούς της DAF CF και LF, που εστιάζουν στον κλάδο των κατασκευών και έχουν να επιδείξουν εξαιρετικά επίπεδα αντοχής και στιβαρότητας, καθώς έχουν δεχτεί πλήθος αναβαθμίσεων σε σχέση με την «ασφάλτινη» έκδοσή τους.

• Παρουσιάζουμε τα ανυψωτικά συστήματα σταθμών εργασίας (WLS -Workstation Lifting Systems) της Konecranes που προσφέρουν λύσεις για μια μεγάλη ποικιλία ανυψωτικών αναγκών. Με εύκολη εγκατάσταση και λειτουργικότητα του ανυψωτικού εξοπλισμού, προσαρμοστικότητα και ομαλή ανύψωση υψηλής ισχύος.

38 Θέμα
Παρουσιάζουμε το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Αυγούστου, και περιγράφει τόσο το μέλλον των συγκοινωνιών στην πρωτεύουσα όσο και τις υποδομές που προβλέπεται αυτή να αποκτήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

40 Αφιέρωμα
Σε μια εποχή που τα μεγάλα έργα είναι λίγα και η οικοδομική δραστηριότητα ανύπαρκτη, εύλογα γεννάται το ερώτημα αν πρέπει να γίνεται η προβλεπόμενη συντήρηση των μηχανημάτων έργων με χρήση πιστοποιημένων ανταλλακτικών. Ο κ. Σάββας Δημητριάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Χωματουργικών Δομικών και Αγροτικών Μηχανημάτων, μας απαντάει σχετικά.

44 Παρουσίαση
Η εταιρεία ΕΛΤΡΑΚ παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι υπηρεσίες after sales, καθώς και η προληπτική και έγκαιρη συντήρηση από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς που μπορούν να παρατείνουν την διάρκεια ζωής των μηχανημάτων και να μειώσουν αισθητά το χρόνο αδράνειάς τους.

Η εταιρεία Συνεταιριστική Ε.Π.Ε. δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια με συνέπεια και αξιοπιστία στον κλάδο εμπορίας εξοπλισμού μεταλλείων, λατομείων και κατασκευαστικών έργων. Ως βασικό αντικείμενό της έχει την εμπορία μηχανημάτων και εργαλείων πεπιεσμένου αέρα και διατρητικού εξοπλισμού.

48 Νέα Προϊόντα
Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook