Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
Περιεχόμενα

8 Ειδήσεις
Με απόφαση του ΣτΕ μένουν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου – Παραδόθηκε η επέκταση του μετρό προς Ελληνικό – Σταθμός μεταφοράς αυτοκινήτων στο Ν. Ικόνιο – Τέσσερα νέα έργα από την Περιφέρεια Αττικής – Μεγάλο έργο αποχέτευσης σε Κορωπί, Παιανία, Μαρκόπουλο – Νέοι σταθμοί διοδίων – Κατασκευή δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ – Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ – Το Σεπτέμβριο η έγκριση από την Ε.Ε. για τους αυτοκινητόδρομους.

16 Συνέντευξη
Ο κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, προέδρος και διευθύνων συμβούλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., μίλησε στα «ΕΘ» ως ο πλέον αρμόδιος να μας αναλύσει το πώς η χώρα μέσα στο υπάρχον οικονομικό πλαίσιο θα καταφέρει να αποκτήσει ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών σιδηροδρομικό δίκτυο μέχρι το 2017. Από τη θέση αυτή έχει ως στόχο να βάλει την Ελλάδα –από πλευράς σιδηροδρομικών υποδομών– στο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών της Ευρώπης.

20 Θέμα
Παρουσιάζουμε τα σιδηροδρομικά έργα υποδομής που γίνονται, πρόκειται να γίνουν ή είναι ακόμη στην φάση της μελέτης τους και τα οποία φιλοδοξούν –σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό– να εκσυγχρονίσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, βάζοντάς την στο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών.

Παρουσιάζουμε το έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ), που θα ξεκινάει από την Ελλάδα, θα διασχίζει την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα και θα καταλήγει στα παράλια της νότιας Ιταλίας, επιτρέποντας την άμεση ροή του φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

28 Εργοτάξιο
Στο πλαίσιο των έργων κατασκευής της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά, παρουσιάζουμε τη συναρμολόγηση του μηχάνηματος TBM τύπου EPB διάνοιξης σηράγγων ολομέτωπης κοπής τύπου εδαφικής εξισορροπητικής πίεσης, που πρόκειται να διανοίξει τη σήραγγα διπλής τροχιάς της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας, στο τμήμα «Χαϊδάρι - Πειραιάς».

34 Αποστολή
Ταξιδέψαμε στο Βούπερταλ της Γερμανίας για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου χωματουργικού Arocs της Mercedes-Benz στο λατομείο Rheinkalk (όπου και δοκιμάστηκε σε αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες), προκειμένου να εξαγάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία και σας παρουσιάζουμε.

40 Μηχανήματα Έργων
* H Renault Trucks προσφέρει για τη νέα της γκάμα οχημάτων εργοταξίων (Construction) δύο διαφορετικές σειρές, τη C Construction και την K Heavy Construction, ικανοποιώντας τις ανάγκες των επαγγελματιών όσο πιο αποδοτικά γίνεται. Μια πρώτη παρουσίαση από τις σελίδες του περιοδικού.

* Παρουσιάζουμε τη νέα σειρά τηλεσκοπικών φορτωτών από το γαλλικό εργοστάσιο Manitou B.F., που παρουσιάστηκε στην έκθεση BAUMA στη Γερμανία τον περασμένο Απρίλιο. Τρία νέα μοντέλα που έρχονται να προστεθούν στην ήδη ευρεία σειρά τηλεσκοπικών φορτωτών της εταιρείας.

* Παρουσιάζουμε το ευφυές βαρούλκο CXT της Konecranes, μια ευέλικτη και μικρή γερανογέφυρα υψηλής αντοχής που συνδυάζει εξοικονόμηση χώρου, υψηλή αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.

46 Παρουσίαση
Η εταιρεία Dressta Co Ltd παράγει μηχανήματα έργων από το 1937 με έδρα την πόλη Stalowa Wola 250 χλμ. νοτιανατολικά της Βαρσοβίας. Μετά από σειρά επεκτάσεων, εξελίχθηκε σε έναν από τους κύριους κατασκευαστές βαρέων μηχανημάτων έργων στην κεντρική Ευρώπη.

48 Συνέντευξη
Με αφορμή τη συμμετοχή της εταιρείας ανυψωτικών μηχανημάτων του κ. Μαρίνου Σφλόγκου στο μεγάλο έργο κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο, μιλήσαμε μαζί του για το έργο, την εταιρεία και την κατάσταση του κλάδου σήμερα.

50 Προϊόντα
Μια επιλεκτική παρουσίαση, ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook