Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
8 Ειδήσεις

Η Helma A.E. έγινε μέλος στο δίκτυο της ΜΑΝ Ελλάς – Αποστολόπουλος Ηλίας & Σια Ο.Ε.: Παράδοση Manitou σε ορυχείο της ΔΕΗ – Η Vacom Βαρελτζής στην «bauma 2013» – Τελικός του Vista 2012 - 2013 – Η Bosch κλείνει 100 χρόνια στην Ελλάδα – Ολική ανανέωση στην Renault Trucks – ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Προσβασιμότητα δημόσιων χώρων – ΣΑΤΕ: Κίνδυνος φυλάκισης για 900 εργολήπτες – ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ: Σεμινάριο τεχνολογίας σκυροδέματος.

16 Συνέντευξη

Η κ. Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας Πολιτισμού του ΥΠΠΟ, μίλησε στα «ΕΘ» με αφορμή τα μεγάλα έργα πολιτιστικού χαρακτήρα που κατασκευάζονται στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, δημιουργώντας νέους πόλους έλξης τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

20 Εργοτάξιο

Παρουσιάζουμε την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ενός συγκροτήματος το οποίο θα αποτελείται από την νέα Εθνική Βιβλιοθήκη (ΕΒΕ), την νέα Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), καθώς κι ένα μεγάλο κοινόχρηστο Πάρκο.

27 Κατασκευές

Παρουσιάζουμε το έργο του Κέντρου Επισκεπτών του του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που κέρδισε στον Πανελλήνιο Σπουδαστικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό και το οποίο θα λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2013 κατασκευασμένο σε υψηλό σημείο της «Εσπλανάδας» στο χώρο του εργοταξίου.

28 Συνέντευξη

Μιλήσαμε με τους κ.κ. Γιώργο Αγουρίδη, Πρόεδρο ΔΣ του Οργανισμού «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.» και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος και τον κ. Γιάννη Τροχόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή του ΚΠΙΣΝ, τόσο για την πρόοδο του έργου της κατασκευής του Κέντρου, όσο και για το συνολικότερο στοίχημα που αυτό καλείται να κερδίσει.

36 Θέμα

 Το πρόγραμμα «Re think Athens» για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στην Αθήνα εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Παρέμβαση με πολιτιστικές προεκτάσεις, με σκοπό να κάνει την ΑΘήνα περισσότερο ελκυστική για κατοίκους και επισκέπτες.

 Το έργο που μαζί με το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχου, θα αλλάξει ριζικά την περιοχή, μετά και το «πράσινο φως» που άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι αυτό του προγράμματος ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

 Στις όχθες του Ιλισσού στη σημερινή Λ. Καλλιρόης, λίγο πιο κάτω από την πηγή της νύμφης Καλλιρόης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) έρχεται να κατοικήσει ένα απο τα σημαντικότερα κτίρια της Ελληνικής Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής: το παλιό εργοστάσιο της ζυθοποιίας FIX.

 Το έργο «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά», αφορά τον ανασχεδιασμό του υπάρχοντος κτιρίου του αποθηκευτικού σταθμού σιτηρών (ΣΙΛΟ) και του περιβάλλοντος χώρου του σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Με το έργο αυτό επιχειρείται η Ανάπλαση της Παράκτιας Ζώνης του ΟΛΠ σε ελεύθερο ανοικτό χώρο υπαίθριας ψυχαγωγίας.

40 Οχήματα

• Παρουσιάζουμε την νέα και πλήρως αναβαθμισμένη γενιά χωματουργικού φορτηγού FMX της Volvo, που αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο Σεπτέμβριο του 2013.

46 Μηχανήματα Έργων

• Η Konecranes έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πρώτου της υβριδικού γερανοφόρου εμπρόσθιας ανύψωσης. Του SMV 4531 TB5 HLT για τον χειρισμό εμπορευματοκιβωτίων, με ικανότητα ανύψωσης έως και 45 τόνους.

48 Παρουσίαση

• Μιλήσαμε με τον κ. Άγγελο Πατεράκη, Διευθυντή Ποιοτικού Ελέγχου, Έρευνας/Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ποιότητας Σκυροδέματος του Ομίλου Λαρσινός Α.Ε. Με έδρα την Κόρινθο, ιδρύθηκε το 1975 και σήμερα είναι μία από τις πιο δυναμικές και ταχύρυθμα αναπτυσσόμενες εταιρείες στους τομείς της εκμετάλευσης λατομείων και ετοίμου σκυροδέματος.

50 Προϊόντα

Μια επιλεκτική παρουσίαση, ότι πιο καινοτόμου διατίθεται στην αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook