Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
8 Ειδήσεις
Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους – Μετρό: Παράδοση των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» – Διεθνής Κλαδική Έκθεση Δομικών Μηχανημάτων και Μηχανημάτων Οδοποιίας «Βauma 2013» – Κλείνει οριστικά το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα – Η ΑΚΤΩΡ αποκτά το 80% της ΑΕΓΕΚ – Το έργο της Β΄ φάσης στο Θριάσιο Πεδίο – Το νέο Volvo FMX στην Bauma 2013 – Ο δήμαρχος Αθηναίων στο εργοτάξιο του ΕΜΣΤ – Στο δρόμο για τον τελικό του Vista 2013.

16 Συνέντευξη
Ο κ. Στράτος Σιμόπουλος, με αφορμή την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους μίλησε στα «ΕΘ» απαντώντας και στην κριτική που ασκείται, τονίζοντας πως: «Η επανεκκίνηση των έργων δεν είναι επικοινωνιακό τρικ». Δηλώνει πως το όφελος της χώρας θα είναι μεγάλο από την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων και πως ενώ πριν δύο χρόνια περίπου το γενικότερο περιβάλλον ήταν πολύ δύσκολο, ήταν λάθος να παρθεί τότε η απόφαση για το πάγωμά τους.

20 Εργοτάξιο
Στο πλαίσιο των έργων κατασκευής της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά, παρουσιάζουμε το σύνολο της μελέτης του έργου καθώς και τις πρώτες κατασκευαστικές ενέργειες που έχουν αναλάβει οι εταιρείες Αττικό Μετρό Α.Ε. και ο Όμιλος J & P ΑΒΑΞ Α.Ε. Ένα σύνθετο κατασκευαστικά έργο, που θα μας απασχολήσει για τα επόμενα χρόνια.

26 Κατασκευές
Παρουσιάζουμε το έργο της κατασκευαστικής κοινοπραξίας «ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. – ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», ανάδοχου του έργου «Κατασκευή Φράγματος Αποσελέμη» συνολικού όγκου 3.500.000m3, λιθόρριπτου με κεντρικό αδιαπέρατο πυρήνα από άργιλο. Ο ταμιευτήρας νερού θα ενισχύσει την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

30 Κατασκευές
Παρουσιάζουμε το έργο της κατασκευαστικής κοινοπραξίας «ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. – ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ), δυτικά του χωριού «Χερσόνησος», στο νομό Ηρακλείου, που εκτιμάται ότι θα επεξεργάζεται 22 εκατ. κυβικά νερού ετησίως, διυλίζοντας το νερό του φράγματος Αποσελέμη που μέσω αγωγών θα φτάνει σε αυτό.

34 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε το νέο μικρό εκσκαφέα ECR25D της Volvo, που είναι εύκολος στο χειρισμό και τη μεταφορά, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά ενός πολύ μεγαλύτερου μηχανήματος, με ισχυρές επιδόσεις, άριστη οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

36 Θέμα
Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις «παγωμένους» αυτοκινητοδρόμους, καταγράφουμε τις αντιδράσεις του κλάδου σχετικά με το γεγονός, καθώς και για το τι πρέπει ακόμη να γίνει προκειμένου οι συμφωνίες αυτές να υλοποιηθούν.

38 Άρθρο
Άρθρο της Κωνσταντίνας Ζορμπά (μεταλλειολόγου μηχανικού ΕΜΠ, υπεύθυνης του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας [ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.]) σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας στην εργασία.

44 Συνέντευξη
Ο κ. Σάββας Δημητριάδης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Χωματουργικών, Δομικών και Αγροτικών Μηχανημάτων, μας μίλησε για το σύλλογο που ιδρύθηκε το 1985 και τις ενέργειές του σ’ ένα περιβάλλον κρίσης, όπως το σημερινό.

48 Παρουσίαση
Μιλήσαμε με τον κ. Μιχάλη Κοφινά, διευθύνοντα σύμβουλο και συντονιστή της εταιρείας «Κοφινάς Ο.Ε.», σχετικά με την εξέλιξή της, τα υλικά και τις νέες τεχνολογίες στην κατασκευή προκατασκευασμένων κατοικιών, αλλά και για τα νέα –ανταγωνιστικά για τα σημερινά δεδομένα– προϊόντα που προσφέρει.

50 Προϊόντα
Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook