Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Περιεχόμενα
8 Ειδήσεις
Αναπροσαρμογή Ενιαίων Τιμολόγιων Δημοσίων Έργων – ΜΕΤΡΟ: Προσεχώς η λειτουργία της επέκτασης Περιστέρι / Ανθούπολη – Η «Bauma 2013» τον Απρίλιο στο Μόναχο – Διακρατική συμφωνία για τον ΤΑΡ – Κέντρο επισκεπτών στο ΚΠΙΣΝ – Τοπόσημο Φαληρικού Όρμου – Νέος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ στο ΥΠΑΝΥΠ – Νέος επενδυτικός νόμος – Έκτακτο καταστατικό συνέδριο της ΠΕΣΕΔΕ.

18 Συνέντευξη
Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης μάς μίλησε για την επιλογή να τιμήσει ως πρόεδρος του Τεχνικού Ελληνικού Επιμελητηρίου τον θεσμικό του ρόλο: «Να μην βάλουμε δηλαδή την «κουκούλα» και να πάμε να διαπραγματευτούμε με εξωθεσμικά ή ξένα κέντρα πάνω ή κάτω από το τραπέζι.
Δηλώνει στα «ΕΘ» πως τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, παρατηρούμε ότι στη χώρα μας εφαρμόζονται πολιτικές οι οποίες έχουν ισχυρό αντίκτυπο, τόσο στη διεθνή σκηνή όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

22 Εργοτάξιο
Ο όμιλος J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ για το φυσικό αέριο, κατασκευάζει για λογαριασμό του Δ.Ε.Σ.Φ.Α. τον χαλύβδινο αγωγό που θα συνδέσει την Πελοπόννησο με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.
Ένα δύσκολο έργο λόγω και του εδαφικού αναγλύφου, που θα βοηθήσει στο να καταστεί μελλοντικά η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος.

28 Κατασκευές
Παρουσιάζουμε το έργο που κατασκευάζεται στο πρώην εργοστάσιο της ζυθοποιίας «ΦΙΞ», στην οδό Καλλιρρόης, δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Το τωρινό έργο αφορά την ανακατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του εν λόγω κτιρίου, προκειμένου να στεγαστεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

32 Αποστολή
• Παρουσιάζουμε το νέο Arocs όπως το είδαμε στο Μόναχο, με το οποίο η Mercedes-Benz αλλάζει το «χάρτη» στις κατασκευές, εστιάζοντας στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του κατασκευαστικού κλάδου. Εκτός από λύσεις για κάθε πρόβλημα, η μάρκα υπόσχεται υψηλή απόδοση, οικονομία και στιβαρότητα.

40 Θέματα
Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, παρουσιάζουμε το έργο της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής για εμπορευματικές δραστηριότητες, που ξεκινάει από τα δυτικά όρια του εμπορικού λιμένα στο νότιο Ικόνιο, συνδέοντας το με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο και το συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου.
Ένα όμορφο, αλλά κυρίως ρεαλιστικό ως προς το κόστος υλοποίησης και μετέπειτα συντήρησής του σχέδιο αναδείχθηκε νικητής του «Rethink Athens / Ξανασκέψου την Αθήνα», στις 27 Φεβρουαρίου 2013, στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, για την πεζοδρόμηση της «Πανεπιστημίου».

48 Παρουσίαση
• Η Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία «ΠΡΟΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Ζώνη Μεγάρων Αττικής από το 1971, κατασκευάζει με τη μέθοδο της πλέον σύγχρονης και βαριάς κατασκευής, αποκλειστικά γερμανικής τεχνολογίας ,και με αυστηρά γερμανικές προδιαγραφές δόμησης, διπλά τοιχία από οπλισμένο σκυρόδεμα και πρόπλακες.

50 Προϊόντα
Μια επιλεκτική παρουσίαση, ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook