Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Περιεχόμενα
8 Ειδήσεις
Νέα επένδυση του σουηδικού ομίλου YTONG-THRAKON – E-Pass: Ένας πομποδέκτης για πολλούς αυτοκινητοδρόμους – Παράδοση των πρώτων ρυμουλκών αρματοφορέων από την ΕΛΒΟ – Το νέο «Heavy Duty 9» χωματουργικό φορτηγό της ιταλικής ASTRA – Dynapac Red Carpet: Το ασφαλτοστρωτικό μηχάνημα που θα εκτελεί ταυτόχρονα και χρέη οδοστρωτήρα – Η νέα πρόταση της VOLVO για τα μελλοντικά Dumper – Η νέα πτέρυγα «A Plus» του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης – Η 3η γενιά συρμών του μετρό της Αθήνας που θα τεθούν σε κυκλοφορία την άνοιξη – Επανεκκίνηση των 4 αυτοκινητοδρόμων.

16 Συνέντευξη
Ο κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μιλά στα «ΕΘ» για τα μεγάλα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στο χώρο εργασίας, που –λόγω κρίσης– συνήθως «θυσιάζονται» πρώτα.

20 Έργοτάξιο
Παρουσιάζουμε το νέο κτίριο επιβατών στο λιμάνι του Λαυρίου, το πρώτο από μια σειρά έργων προκειμένου να καταστεί το επιβατικό λιμάνι του Λαυρίου πύλη για την κρουαζιέρα. Εκεί, στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, θα συστεγαστεί και ο Λιμενικός Σταθμός.

24 Κατασκευές
Παρουσίαση ενός μεγάλου κατασκευαστικού έργου, εκείνου της επέκτασης του μετρό προς το Ελληνικό, που θα δοθεί στο κοινό τον Ιούλιο του 2013 με τη λειτουργία των τεσσάρων νέων σταθμών, σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ελληνικό.

30 Άρθρα
• Άρθρο του Ιωάννη Σταθακόπουλου με θέμα τη σταθεροποίηση πρανών με χρήση μεθόδων οικομηχανικής με χρήση φυτικών υλικών στους μεγάλους οδικούς άξονες.
• Άρθρο του Νισσήμ Μπενμαγιώρ για τις 440 νέες ελληνικές τεχνικές προδιαγραφές, που με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θεσπίστηκαν με υποχρεωτική εφαρμογή για τις συνηθέστερες εργασίες κατασκευής όλων των κατηγοριών δημοσίων έργων.
• Άρθρο της Κωνσταντίνας Ζορμπά που παρουσιάζει τη μελέτη για την ασφάλεια και υγιεινή σε λατομεία και σχιστήρια μαρμάρου, την οποία υλοποίησε το EΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. Μια μελέτη για την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου σε σχιστήρια και λατομεία μαρμάρου που αναγνωρίζει τη σημασία της πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου.
• Άρθρο του Χρήστου Ευαγγελίου με θέμα τα μονωτικά υλικά για φυτεμένα δώματα μεγάλης επιφάνειας. Η σωστή επιλογή υλικών και η ορθή εφαρμογή τους θεωρείται ένας πολύ κρίσιμος τομέας προκειμένου αυτά να αποδώσουν τα οφέλη που υπόσχονται και να μη δημιουργήσουν προβλήματα σε μεγάλες κατασκευές στο μέλλον.

46 Παρουσίαση
* Η εταιρεία «batistatos.gr / Κατασκευές Κατοικιών» ασχολείται με την κατασκευή ενεργειακά αυτόνομων κατοικιών έχοντας στο τιμόνι της τον πολιτικό μηχανικό κ. Νίκο Μπατιστάτο.
* Παρουσιάζουμε τις γερανογέφυρες Smarton της Konecranes, που θέτουν νέα τεχνολογικά δεδομένα και συμβάλλουν στην ευελιξία, στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια της παραγωγικής διαδικασίας.
50 Προϊόντα
Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook