Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

8 Ειδήσεις

Κονδύλια από την Κομισιόν για την οδική αρτηρία Ακτίου-Αμβρακίας – Σύμφωνο συνεργασίας Δήμου Πειραιώς και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Μεγάλος αριθμός συμμετοχών για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας – Υλοποίηση του κεντρικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στην Αθήνα – Πορεία υλοποίησης των μεγάλων επενδυτικών έργων του ΟΛΠ – Ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου – Δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου από το ΒΕΑ.

16 Συνέντευξη

Ο κ. Νικόλαος Ζυγούρης, πρόεδρος μέχρι σήμερα του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, περιγράφει την πραγματικότητα για τις κατασκευές, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί έως τώρα, και παρουσιάζει τα βασικά ζητήματα του κλάδου.

20 Εργοτάξιο

Παρουσιάζουμε ένα αυξημένων τεχνικών απαιτήσεων έργο της INTRAKAT στον Ασπρόπυργο. Το έργο αφορά τη θεμελίωση και ανέγερση 2 σιλό πετ κοκ και 3 σιλό πρώτων υλών στο εργοστάσιο τσιμέντου της ΧΑΛΥΨ Δομικά Υλικά Α.Ε.

24 Κατασκευές

Μια από τις πιο εξειδικευμένες όσο και εντυπωσιακές εργασίες στον τομέα των κατασκευών είναι αδιαμφισβήτητα αυτή της χρήσης εκρηκτικών.
Τα «ΕΘ» βρέθηκαν και σας παρουσιάζουν μια ανατίναξη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διάνοιξης μιας οδικής παράκαμψης.

26 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε μια κατηγορία ειδικών σιδηροδρομικών μηχανημάτων που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε να δουλεύουν τόσο στη μετρική όσο και στη συνδυασμένη γραμμή εντός του εργοταξίου της «ΜΑΚ» στα Άνω Λιόσια.

Τα «ΕΘ» βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, σε χώρο του εργοταξίου της κοινοπραξίας «Μορέας» για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Κορίνθου - Καλαμάτας, προκειμένου να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν δύο νέα αμαξώματα της εταιρείας «Βόρδος Ιωάννης»
Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας στην Ελλάδα, και μας μίλησε σχετικά με τον κάδο-θραυστήρα της MB που χρησιμοποιεί, προσαρμοσμένο σε έναν εκσκαφέα PC290 LC.

36 Ρεπορτάζ

Παρουσίαση τόσο των κατασκευαστικών έργων όσο και της φιλοσοφίας τους που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Λονδίνου για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν τον Αύγουστο.

40 Άρθρα

Άρθρο του κ. Θάνου Χασιώτη για την προστασία που παρέχουν τα λιπαντικά στα μηχανήματα, τη σύνθεσή τους, τις ιδιότητές τους, καθώς και για το τι εξασφαλίζει η χρήση τους.
Άρθρο του Λέκτορα στο εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ Χρήστου Μακρόπουλου, για το υδροδοτικό σύστημα της Αττικής.

44 Παρουσίαση

Έχοντας διανύσει ήδη μια ιστορία 50 ετών στον κλάδο των ασφαλτικών προϊόντων στεγάνωσης και οδοποιίας, η Esha, που αναγνωρίζεται σήμερα ως μια από τις ηγέτιδες του χώρου, παρουσιάζεται στα «ΕΘ» ως ένα ακόμη παράδειγμα ελληνικής επιχείρησης έτοιμης να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον επόμενο γύρο ανάπτυξης της χώρας.

48 Προϊόντα

Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.

© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook