Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ/ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Σε διαβούλευση το νέο καθεστώς ελέγχων των έργων δόμησης – Έργα υποστήριξης στον Αχελώο – Παρουσίαση νέων μηχανημάτων της JCB στην Ισπανία – Ημερίδα για την «Ετεροδοσοληψία» στο Μέγαρο Μουσικής – Επέκταση μετρό Θεσσαλονίκης – Παράδοση νέων σταθμών μετρό στην Αθήνα – Νέο διοικητικό συμβούλιο στον ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ.

16 Συνέντευξη

Ο κ. Μανώλης Μανωλάς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων, περιγράφει τη νοσηρή πραγματικότητα που ζουν οι χειριστές τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει τα βασικά αιτήματα του κλάδου.

20 Εργοτάξιο

Παρουσίαση του νέου μεγάρου του ΤΣΜΕΔΕ στο κέντρο της Αθήνας που προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, ώστε να στεγάσει σ’ ένα σύγχρονο κτίριο τις υπηρεσίες του ταμείου μετά και την τελευταία ένταξή του στο ΕΤΑΑ.

24 Κατασκευές

Παρουσίαση της γέφυρας «κατολίσθησης», της μεγαλύτερης σε άνοιγμα τοξωτής μεταλλικής σιδηροδρομικής γέφυρας που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και που θα συνδέσει τον εμπορικό λιμένα του Ν. Ικονίου με το υπόλοιπο δίκτυο.

28 Μηχανήματα Έργων

Παρουσιάζουμε την φρέζα ασφάλτου της Volvo που με κυριότερα χαρακτηριστικά τις μικρές διαστάσεις και την ευελιξία της, κάνει την εμφάνισή της στην κατηγορία των μηχανημάτων οδοποιίας.
Παρουσιάζουμε τους περιστρεφόμενους τηλεσκοπικούς φορτωτές της σειράς MRT της Manitou που προσφέρει την πληρέστερη σειρά, αποτελούμενη από 7 μοντέλα με ύψη φόρτωσης μέχρι και τα 30 μέτρα και ανυψωτικής ικανότητας ως 5 τόνους.

32 Αυτοκίνητο

Παρουσίαση από το περιοδικό Car & Truck της νέας σειράς φορτηγών εκτός δρόμου της SCANIA, βασισμένης στο απεριορίστων δυνατοτήτων σασί που καθιέρωσε τα φορτηγά G και R στην αγορά.

38 Υλικά
  • Νέα υλικά στη μάχη κατά της φθοράς, ιδιαίτερα των «σκληρών» εκείνων περιπτώσεων που συναντάμε στα εργοταξιακά μηχανήματα. Άρθρο του κ. Αλέξανδρου Αγγέλου, Τεχνικού Πωλήσεων της εταιρείας Παπαθανασίου Α.Ε.
  • Η χρήση χρώματος τόσο στο οδόστρωμα όσο και σε ασφαλτικούς τάπητες για άλλους τομείς, είναι μια εφαρμογή απαραίτητη πλέον σε μια ευρύτατη γκάμα χρήσεων. Η κ. Ταξία Καμπούρη, στέλεχος της Ε. Καμπούρης ΕΠΕ με έδρα τη Θεσ/κη, παρουσιάζει την γκάμα των χρωμάτων της σειράς Telco Seal.


42 Έρευνα

Σύμφωνα με την 6η εξαμηνιαία έκθεση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών ΣΑΤΕ, σε τρία χρόνια χάθηκαν μιάμιση φορά περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ όσες δημιουργήθηκαν επί δέκα χρόνια στον κατασκευαστικό κλάδο.

44 Παρουσίαση

Με αφορμή τις νέες εγκαταστάσεις των Panergon και Ergotrak στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, τα «ΕΘ» βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν την υλοποίηση της απόφασης του ομίλου Σφακιανάκη να δημιουργήσει ένα νέο κλάδο, μέσα στον οποίο συνενώνει τις λειτουργίες των δύο εταιρειών.

48 Προϊόντα

Μια επιλεκτική παρουσίαση ό,τι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook