Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
8 Ειδήσεις

Επέκταση του μετρό Θες/κης προς την Καλαμαριά – Αγωγός φυσικού αερίου από τους Αγ. Θεοδώρους στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης – Έργα υποδομής στον ΟΛΠ – Χωροταξικό σχέδιο για ολόκληρο το νησί της Ρόδου – Νέα αύξηση στο γενικό δείκτη τιμών των υλικών – Δημοπράτηση έργων ύδρευσης στο νομό Θες/κης – Προσωρινός μειοδότης για την κατασκευή της 5ης νηοδόχου του ΟΛΠΑ.

16 Συνέντευξη

Ο κ. Πέτρος Πετρακόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) και μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της, μιλάει στα «Εργοταξιακά Θέματα», κάνοντας τον απολογισμό και μιλώντας για όλα εκείνα που με αφορμή την παρούσα κρίση οφείλουν ν’ αλλάξουν στον κλάδο.

20 Εργοτάξιο

Παρουσίαση των έργων που γίνονται καθώς και των κατασκευαστικών φάσεων, για τον εγκιβωτισμό σιδηροδρομικών γραμμών, που θα εξυπηρετούν τον εμπορικό λιμένα του Ν. Ικονίου.

24 Κατασκευές

Παρουσίαση της σήραγγας στο όρος Αιγάλεω, που θα εξυπηρετεί την μονή σιδηροδρομική γραμμή, που θα συνδέει το Θριάσιο και την ΣΓΥΤ με το λιμάνι του Ν. Ικονίου, καθώς και των σταδίων διάνοιξής της.

28 Αυτοκίνητο

Παρουσίαση από το περιοδικό Car & Truck του νέου κινητήρα της Iveco αντιρρυπαντικών προδιαγραφών Euro 6 για βαρέα φορτηγά.

32 Άρθρο

  • «Βιομηχανικά δάπεδα», άρθρο του κ. Αναστάσιου Σαφρίδη, επικεφαλή της εταιρείας Protesol.
  • Η κ. Ταξία Καμπούρη, στέλεχος της Ε. Καμπούρης ΕΠΕ με έδρα την Θες/κη, παρουσιάζει συγκροτήματα παραγωγής τροποποιημένης ασφάλτου με πολυμερή - Polymer Modified Bitumen (PMB) - για τα οδοστρώματα.


38 Μηχανήματα Έργων

  • Παρουσιάζουμε την νέα γενιά γερανών υψηλής απόδοσης με σύγχρονο σχεδιασμό της εταιρίας Palfinger, με τον γερανό PK 53002 SH High Performance.
  • Παρουσιάζουμε τον εκσκαφέα Volvo ECR305CL, που προσφέρει υψηλή ισχύ σε πλαίσιο μηδενικής περιστροφής, προσφέροντας υψηλή παραγωγικότητα, ευκολία λειτουργίας και ασφάλεια εφάμιλλη των «συμβατικών» εκσκαφέων.
42 Θέμα

  • Παρουσίαση της ελληνικής προσπάθειας, όπως εντοπίζεται το τελευταίο διάστημα στον τομέα της αξιοποίησης κάθε είδους και μορφής ευρωπαϊκών κονδυλίων, προκειμένου να αρχίσει να σημειώνεται μια κάποια κίνηση στον «βαλτωμένο» κλάδο των κατασκευών.
  • Καταγραφή της τεράστιας ανεργίας που μαστίζει τον κατασκευαστικό κλάδο, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ), έτσι όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην 5η εξαμηνιαία έκθεση του.
46 Παρουσίαση

Παρουσίαση της εταιρείας Kogel, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ρυμουλκούμενων και ημι-ρυμουλκούμενων οχημάτων στην Ευρώπη.

48 Προϊόντα

Μια επιλεκτική παρουσίαση, ότι πιο καινοτόμου διατίθεται στην ελληνική αγορά.

© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook