Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
8 Ειδήσεις

1ο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Συνέδριο – 15 με 21 Απριλίου του 2013 η Bauma – Απελευθέρωση 20 δισ. από το ΕΣΠΑ – Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής στην Καλλιθέα – Άνοιξη του 2012 η 6η METEC στο Metropolitan Expo.

16 Συνέντευξη

Ο κ. Γεώργιος Ρωμοσιός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσιών Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) καθώς και μέλος Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οικονομίας των Κατασκευών (ΙΟΚ), μιλάει στα «Εργοταξιακά Θέματα» μετά και την τρίτη επανεκλογή του ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής για την τριετία 2011 - 2014.

20 Εργοτάξιο

Επισκεπτόμαστε το εργοτάξιο της εταιρείας «Άκτωρ Α.Τ.Ε.» στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου, όπου ανακατασκευάζεται η μόνιμη επένδυση σε όλο το μήκος της σήραγγας ανόδου του ΟΣΕ, με διεύρυνση της διατομής χρήσης.

24 Παρουσίαση

Στην Eskilstuna της Σουηδίας πραγματοποίησε η Volvo Construction Equipment (VCE) το Διεθνές Συνέδριο Δημοσιογράφων στις 23-25 Μαΐου, όπου συμμετείχαν απεσταλμένοι απ’ όλο τον κόσμο. Εκεί παρουσιάστηκαν μηχανήματα έργων των περισσότερων τύπων που κατασκευάζει η εταιρεία.

«Ο Darth Vader ως φορτηγό». Εκπληκτικός συνδυασμός φόρμας και λειτουργικότητας. Το πολυαναμενόμενο νέο Mercedes Actros είναι ήδη γεγονός, διεκδικώντας σε όλους τους τομείς τον τίτλο του σημαντικότερου μέχρι στιγμής φορτηγού του 21ου αιώνα.

32 Μηχανήματα Έργων

  • Αεροσυμπιεστές της Atlas Copco 25-30 bar για γεωτρήσεις.

  • Νέα σειρά ερπυστριοφόρων γαιοπροωθητών D65-17 της Komatsu.

  • Πλήρης γκάμα ελαστιχοφόρων φορτωτών της Terex από τη Man Air.

  • H S 36 SX ανήκει στην κατηγορία μεσαίας κλάσης των αντλιών σκυροδέματος από την SCHWING.


36 Θέμα

Ένα γιγαντιαίο project χωροταξικής ανάπλασης και κατασκευής νέων χώρων πολιτισμού παρουσιάστηκε στην έδρα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα κ. Ρέντσο Πιάνο που έχει αναλάβει και τη μελέτη.

40 Άρθρο

Άρθρο του πολιτικού μηχανικού κ. Νίκου Μαρσέλλου για το νέο ευρωπαϊκό πρότυπο για το σκυρόδεμα «ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1».
Παρουσιάζοντας στο τεύχος Ιουνίου το πρώτο μέρος, ξεκινάμε την αναφορά από το 1954 καλύπτοντας όλη την πορεία, μέχρι να φτάσουμε στις σύγχρονες εξελίξεις.

44 Παρουσίαση

Η A.B.CON. είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο του οικοδομικού χάλυβα και της προκατασκευής σκυροδέματος, προσφέροντας σειρά προϊόντων.

46 Άρθρο

Άρθρο του μεταλλειολόγου μηχανικού κ. Ηλία Μπαλικτσή για τις τεχνικές και τις προϋποθέσεις ασφαλείας για ανατινάξεις στη διάνοιξη σηράγγων.

48 Προϊόντα

Σε μια εκτενή παρουσίαση, ό,τι πιο καινοτόμο διατίθεται στην ελληνική αγορά.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook