Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Στο ΤΜΕΔΕ το σύνολο των μετοχών τής Attica Properties
 


Στην ιδιοκτησία του ΤΜΕΔΕ μεταβιβάζεται το σύνολο των μετοχών τής Attica Properties, ύστερα από έγκριση της πρόσφατης απόφασης του ΔΣ της Attica Bank, από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται, ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο της Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, κατά τη συνεδρίασή του στις 27.05.2020, αποφάσισε, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού τής Τράπεζας, την αποεπένδυση της συμμετοχής της Τράπεζας στη θυγατρική της Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία «Atticabank Properties Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων», με τη μεταβίβαση του συνόλου (100%) των μετοχών αυτής στο συνδεδεμένο με την Τράπεζα Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων».
Αναλυτικότερα, η μεταβίβαση έγινε έναντι προσφερόμενου τιμήματος συνολικού ύψους σήμερα € 1,2 εκ (€ 535 χιλ. + τρέχοντα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα) και με βάση έκθεση ορκωτού ελεγκτή για το δίκαιο και εύλογο της συναλλαγής για τους μετόχους της.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος:
«Η απόφαση για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Attica Properties στο ΤΜΕΔΕ ενισχύει σημαντικά τη στρατηγική ανάπτυξη του Ταμείου μας. Με τις πολλαπλές συνέργειες, που αναπτύσσονται άμεσα, προσφέρεται μία σημαντική δυνατότητα για ουσιαστική ενίσχυση των Πιστούχων – Μελών του ΤΜΕΔΕ, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της πραγματικής οικονομίας της χώρας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της απόφασης, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη συνεργειών για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, διεύρυνση της ύλης έργων, αλλά και παροχή ολοκληρωμένων τραπεζικών και συναφών υπηρεσιών προς τα Μέλη του Ταμείου.
Με την απόκτηση της Attica Bank Properties, ο Τεχνικός Κόσμος διαθέτει πλέον ένα ακόμη εργαλείο, για να αναπτυχθεί δυναμικά και να επιτελέσει το δημιουργικό του ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στο ΤΜΕΔΕ με αξιοπιστία και εξωστρέφεια χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον, με στρατηγικές αποφάσεις και συνεργασίες, οι οποίες διαμορφώνουν θετικές συνθήκες, προκειμένου ο κλάδος να τεθεί σε οριστική τροχιά προόδου. Παράλληλα, ενδυναμώνουμε τη στρατηγική μας σχέση με την Attica Bank, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από τη μεταξύ μας συνεργασία».
Σημειώνεται, ότι οι κυριότερες συνέργειες που αναπτύσσονται, στο πλαίσιο της εν λόγω απόφασης, αφορούν στη χρήση του δικτύου και των προϊόντων της Τράπεζας για την ανάπτυξη των εργασιών των Πιστούχων – Μελών του Ταμείου.
Πρόσθετα, εμπεδώνεται μία συνεργασία της Attica Properties, υπό τη νέα μετοχική της σύνθεση, με την Τράπεζα, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των επενδυτικών και ιδιόκτητων ακινήτων της, σε συνδυασμό και με άλλα ακίνητα του Ταμείου και τρίτων, που θα ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.
 
 Επικαιρότητα
Concrete Awards 2019: Χρυσό Βραβείο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 27
Δημοπρατείται η μελέτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το τμήμα από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ έως την Νίκαια
Στην τελική ευθεία για το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προχωρά στη διαγράμμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας με έργο 800.000 ευρώ
Concrete Awards 2019: Στην τελική ευθεία για την Τελετή Απονομής
Κοινή συνεργασία και άμεση, αποτελεσματική λύση για το δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου
Δημοπρατήθηκε σε χρόνο ρεκόρ το έργο της κατασκευής της εισόδου της πόλης της Καρδίτσας
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χωρίς κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο - Αντιμετωπίσθηκε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το Νομό Μαγνησίας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook